Η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε. και τους τοκογλύφους της.


Του Γιάννη Αθανασιάδη

Η απίθανη πλάνη που κυριάρχησε στο εκλογικό σώμα των Ελλήνων ψηφοφόρων την 26/05/2019, και συνεχίζει να αναπαράγεται από τους αναλυτές και δημοσιογραφούντες των συστημικών ΜΜΕ είναι,
ότι τα κόμματα που κυριάρχησαν στα ταμπλό των εκλογικών αποτελεσμάτων, διαφέρουν μεταξύ τους.

Δυστυχώς ακόμη και τώρα που κάποιοι διαβάζουν αυτές της γραμμές θα εξανίστανται, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να ταυτίζω την δεξιά με την … αριστερά!
Λες και ο «θάνατος» διαφέρει αν θα γίνει με κρεμάλα ή με τυφεκισμό.

Όταν δεν είναι σε θέση να δουν την διάχυση του πολιτικού εσμού της ευρωλατρείας, η οποία αποτελεί το βασικό διαπιστευτήριο για να είναι κάποιος συμβατός με όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, τότε ή είναι διανοητικά μύωψ η παπαγαλάκι του συστήματος.

Νεοδημοκράτες και βαθύ ΠΑΣΟΚ μετεγγράφονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Συριζαίοι στην ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ είναι παντού κλπ, κλπ. Μέχρι και στελέχη του ανεκδιήγητου Λεβέντη έχουν εγκολπωθεί.

Τσίπρας και Μητσοτάκης, ΝΔ και Συριζα διαφέρουν όσο οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.

Αυτοί και τα κόμματά τους, με τα αντίστοιχα δεκανίκια και εξαπτέρυγα του ευρωσυστήματος, οδήγησαν την χώρα μας στην σημερινή της κατάντια.
Μια χώρα σε πλήρη αποδόμηση, που δεν έχει δικά της λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, επικοινωνίες, ενέργεια, που είναι υποθηκευμένη όλη η δημόσια περιουσία, που έχει ανοίξει τις πόρτες της εθνικής της άμυνας σε κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη που περνά από την γειτονιά της!
Η Ελλάς διαλύεται για να πουληθεί ως «σκράπ» στις πολυεθνικές και να τεμαχιστεί ως «ψοφίμι» από τις  εθνικιστικές ύαινες των γειτόνων της.

Όλα αυτά τα κόμματα του κοινοβουλίου, αυτό που λένε από την ημέρα που ο ΓΑΠ μας πέταξε στα σαγόνια των ευρωτοκογλύφων και του ΔΝΤ, είναι ότι «το κράτος έχει συνέχεια»! Δηλαδή, πως ότι ψήφισαν οι προηγούμενοι, δεσμευόμαστε να εκτελέσουμε οι επόμενοι.

Μιλάμε δηλαδή για ένα αδιάρρηκτο μπλόκ του ευρωμονόδρομου που παίζει απλά με κάποιες διαχειριστικές διαφοροποιήσεις στα προγράμματά του, τόσες όσες τους επιτρέπουν οι «θεσμοί» και η επιτροπεία του ευρωιερατείου.

Η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε. και τους τοκογλύφους της.

Είναι πλέον κατανοητό και κοινός τόπος πως όλοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια πρόδωσαν την εντολή του λαού, ήταν τα κόμματα που δεν αμφισβητούν τον ευρωμονόδρομο της Ελλάδας.
Γιατί ακόμα κι αν δεν είχαν τέτοια πρόθεση, η εξάρτηση από το αντιδημοκρατικό ιερατείο της ΕΕ, την ΕΚΤ και η αποδοχή της άνευ όρων παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχίας στους δανειστές, δεν αφήνουν περιθώρια για άλλη πολιτική.

Μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε τα παραπάνω, θα κατανοήσουμε και το εκλογικό παιχνίδι των εξουσιαστών.
Μόνο τότε θα δούμε ξεκάθαρα την ανάγκη συσπείρωσης του πατριωτικού δημοκρατικού χώρου, για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, μακριά από εξωχώρια κέντρα εξουσίας και εξάρτησης, που δεν ελέγχονται από τον ίδιο το λαό.

Αυτήν την ώρα στον διαλυμένο και χιλιοπροδομένο πατριωτικό δημοκρατικό χώρο, η ανάγκη δημιουργίας οργανωμένου φορέα, με καθαρές και ρεαλιστικές θέσεις, χωρίς αλληθωρισμούς, κραυγές και αντιφάσεις, είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Δρόμος ανοιχτός

6 σχόλια :

  1. Αγαπητέ Γιάννη Αθανασιάδη Συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο σου και το
    προσυπογραφω. Όμως θέλω να ζητησω μια χάρη απο εσένα,στην τελευταία
    παράγραφο του κειμένου γράφεις:Αυτήν την ώρα στον διαλυμένο και χιλιοπροδομένο πατριωτικό δημοκρατικό χώρο, η ανάγκη δημιουργίας οργανωμένου φορέα, με καθαρές και ρεαλιστικές θέσεις, χωρίς αλληθωρισμούς, κραυγές και αντιφάσεις, είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Θέλεις σε παρακαλώ να μου προδιορισεις επακριβώς τον πατριωτικό δημοκρατικό χώρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Δημήτρη. Χαίρομαι που συμφωνείς με το κείμενο. Τις απόψεις μου για τον πατριωτικό χώρο τις έχω εκφράσει γραπτώς σε αρκετά άρθρα μου. Για να μην καταχρώμαι τον χώρο των σχολίων θα θέσω τον προσδιορισμό στα βασικά εαμικά χαρακτηριστικά. Εθνική ανεξαρτησία, Λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη.
      Ως προς το ζήτημα της εθνικής ανεξαρτησίας σε παραπέμπω εδώ: http://www.dromosanoixtos.gr/2019/01/oi-treis-pulwnes-tis-eksartisis.html
      και πάλι ευχαριστώ

      Διαγραφή
    2. Από διάφορες πλευρές έγιναν κ γίνονται τα τελευταία χρόνια αναφορές στο ΕΑΜ.Το ΕΑΜ ήταν μέτωπο πολιτικών οργανώσεων.Συσπύρωσε το λαό σε ένα όραμα,αλλά είχε τραγική κατάληξη.Για το σήμερα εγώ προτείνω ένα μετωπικό φορέα,όχι πολιτικών οργανώσεων,αλλά αγωνιστικών πρωτοβουλιών κ συλλογικοτήτων πολιτών,με καταληκτικό στόχο,όχι την είσοδο στο κοινοβούλιο,αλλά τη γενική πολιτική απεργία.Οι περισσότερες κ μαζικότερες αγωνιστικές πρωτοβουλίες σήμερα,νομίζω,ότι δραστηριοποιούνται σε περιβαλλοντικά προβλήματα.Σ' αυτές,πιθανόν υπάρχουν άτομα,που θα ήθελαν να σκεφτούν αυτή την προοπτική.Στην κατεύθυνση αυτή θα μπορούσαν οι πρωτοβουλίες να διευρυνθούν σε τοπικές κινήσεις πολιτών με σκοπό την αγωνιστική παρέμβαση σε όλα τα ζητήματα κ προβλήματα της περιοχής τους.Υπάρχουν κ οι πολιτικές πρωτοβουλίες,όπως ο ΔΑ.Αναγκαίο θα είναι ένα κεντρικό πανελλαδικά συντονιστικό,που θα πρέπη να μετεξελιχτή στο φορέα ανατροπής με την προσχώρηση βαθμιαία κ άλλων συλλογικοτήτων κ ατόμων.Μπορεί αυτός ο στόχος να φαίνεται ουτοπικός.Για μένα ουτοπία είναι,να περιμένη ο λαός τη σωτηρία του από ένα πολιτικό κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων μέσω κοινοβουλευτικών εκλογών.Εξ άλλου το δοκιμάσαμε επανειλημμένα.

      Διαγραφή
  2. Κύριε Αθανασιάδη Δυστυχώς είναι έτσι όπως τα λέτε, αλλά δεν βλέπω φως από πουθενά. Ποιοι εκπροσωπούν τον πατριωτικό δημοκρατικό χωρο; απογοητευμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μονο οταν ξεκινησει μια νεα προσπαθεια με φιλτρα που να μην επιτρεπουν στο συστημα να βαλει δικους του μεσα τοτε θα εχουμε ενα ξεκινημα με καποια ελπιδα επιτυχιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα είναι το φίλτρο.Να πάρη ο λαός την τύχη του στα χέρια του και να στείλη στο σπίτι τους τους εκπρόσωπους,αντιπρόσωπους και διπρόσωπους.

      Διαγραφή