Προδοσία και αφασία


Του Πρόδρομου Καΐρη

Κάποτε κάποιος θα φιλοτιμηθεί να γράψει γι’ αυτό που γίνεται με τη ΔΕΗ. Κάποιος θα έχει μέσα του μια οργή που δεν θα αφήσει να περάσει αυτή η συνωμοσία της προδοσίας στο πηγάδι της λήθης.

Το πόσο μεθοδικά στήθηκε και εκτυλίσσεται η απαξίωση, η φερόμενη ως χρεοκοπία της ΔΕΗ, που αποτελεί προϋπόθεση για τον κατακερματισμό και την εκποίησή της στους ξένους εκβιαστές και στα εντόπια λαμόγια. Το πώς αυτός ο κολοσσός πάνω στον οποίο και χάρη στον οποίο χτίστηκε η σύγχρονη Ελλάδα και του οποίου η σημασία για την εθνική οικονομία, την εθνική ανεξαρτησία και ασφάλεια, την κοινωνία και τον πολιτισμό, είναι ανεκτίμητη, δυσφημείται από τους άθλιους πολιτικούς και καναλάρχες, προκειμένου να φορτώσουν περισσότερα βάρη στους πολίτες και να χαρίσουν τον μεγαλύτερο ελληνικό οργανισμό στους ξένους επενδυτές.

Είναι μακρύς ο κατάλογος των ενεργειών για να φέρουν τη ΔΕΗ σ’ αυτό το σημείο. Αφού την έριξαν στο Χρηματιστήριο και παρέδωσαν το 49% -μέχρι στιγμής- του τομέα της μεταφοράς ρεύματος (ΑΔΜΗΕ) σε ιδιώτες, προωθούν εσπευσμένα -με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης- την εκποίηση των λιγνιτικών μονάδων κ.λπ. για να αφήσουν στη ΔΕΗ ένα κέλυφος υπερχρεωμένο.

Χρέη που τάχα μου οφείλονται στους «κακοπληρωτές», πολίτες που καταστράφηκαν από την «κρίση», ενώ αναγκάζουν με νόμους τη ΔΕΗ να πουλάει σε ιδιώτες, οι οποίοι δεν διαθέτουν ούτε μονάδες παραγωγής ούτε δίκτυα διανομής, το ρεύμα που παράγει σε τιμές κάτω από το κόστος! Κι αφού ανέβασαν ξανά τις τιμές του ρεύματος έτσι ώστε οι ιδιώτες «πάροχοι» που πουλάνε το ίδιο ρεύμα πιο φτηνά να αυξήσουν το μερίδιο τους στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος σε βάρος της ΔΕΗ!

Δεν είναι μόνο οι λιγνίτες, τα φράγματα και τα εργοστάσια που έχουν βάλει στο στόχαστρο οι επενδυτές και οι εντόπιοι πολιτικοί δούλοι. Είναι τα συνολικού μήκους 208.000 χιλιομέτρων εθνικού δικτύου μεταφοράς και διανομής ρεύματος που χρειάστηκε πάνω από ένα αιώνα για να κατασκευαστεί και που ανήκει στον ελληνικό λαό εξ ολοκλήρου!

Και ο ΣΥΡΙΖΑ συναίνεσε εμπράκτως σ’ αυτή την εθνική μειοδοσία!

Θα υπάρξει άραγε κάποιος να βγει να μιλήσει για το εθνικό έγκλημα στην κοινωνία, να βγει και να ουρλιάξει ή θα καταπιούν τη ΔΕΗ τόσο εύκολα οι εθνικοί ξεπουληματίες μέσα στην εθνική αφασία που έχουν με πολύ συστηματικό τρόπο καλλιεργήσει;

Πηγή: e-dromos.gr


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου