Σχέδιο ''Ηρακλής'' για ''κόκκινα δάνεια''-‘Η πως ληστεύουν 10δις από λαό!


Από Ν.Ζ.

Ποιο είναι το περίφημο σχέδιο “Ηρακλής” στο οποίο συγκλίνουν τελικά Ε.Ε, “θεσμοί“, κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και τράπεζες για την μείωση των “κόκκινων δανείων” των τελευταίων;

Το σχέδιο αυτό αφορά 30 δις ευρώκαλής ποιότητας” κόκκινα δάνεια.

Επιδίωξη είναι αυτά τα δάνεια να τιτλοποιηθούν έως 30 δις ευρώ και να πωληθούν επί αυτών ομόλογα.

Θα εκδοθούν τρία είδη ομολόγων – senior, mezzanine και junior.

Απ’ αυτά τα ομόλογα αξία θα έχουν κυρίως τα senior και η αξία τους θα φτάνει τα 10 δις ευρώ, θα φέρουν βαθμολογία ΒΒ- και το επιτόκιο που θα πληρώνουν οι τράπεζες θα είναι περίπου 2%.

Τέλος και το κυριότερο: Για να μπορέσουν να πωληθούν αυτά τα ομόλογα ύψους περίπου 10 δις ευρώ επί κόκκινων δανείων έως 30 δις ευρώ και να εξασφαλίσουν το χαμηλό επιτόκιο 2%, θα σπεύσει το δημόσιο να προσφέρει εγγυήσεις επ’ αυτών ύψους 10δις ευρώ που θα αντλήσει από το “μαξιλάρι” των 37 δις ευρώ δανείων που φορτώθηκε ο ελληνικός λαός.

Εδώ βρίσκεται και το μεγάλο κόλπο: γιατί τα 10 δις που θα δώσει ως εγγυήσεις το δημόσιο είναι χαμένα λεφτά, μιας και είναι ελάχιστες οι δυνατότητες να πληρωθούν τα ομόλογα από εισπράξεις των κόκκινων δανείων και έτσι οι εγγυήσεις θα καταπέσουν σε βάρος του δημοσίου.

Για άλλη μιά φορά ο ελληνικός λαός, ερήμην του και χωρίς καν να το πάρει χαμπάρι, θα καταληστευθεί για χάρη της μαύρης τρύπας των τραπεζών και των τραπεζιτών, η οποία δεν τελειώνει ποτέ.

Και μιά λεπτομέρεια: Οι εγγυήσεις αυτές του κράτους για την τιτλοποίηση και τα ομόλογα των τραπεζών θεωρούνται με βάση τους κανόνες της Ε.Ε κρατική επιδότηση των τραπεζών, που νοθεύει τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό και επομένως απαγορεύονται ρητά.

Και όμως ο Ντράγκι έδωσε το “πράσινο φως” για παράκαμψη στην προκειμένη περίπτωση της Κοινοτικής νομοθεσίας. Βλέπετε όταν πρόκειται για τις τράπεζες δεν υπάρχουν ευρωπαϊκοί κανόνες- για να κλείνουν άδικα όπως μπήκε λουκέτο στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά- και το κρέας τότε βαπτίζεται ψάρι.

Τόσο κοινοί απατεώνες είναι αυτοί οι καλοταϊσμένοι που παριστάνουν τους αρχιερείς του ευρωπαϊσμού!

Φταίμε εμείς που τους ανεχόμαστε!

Πηγή: ΙΣΚΡΑ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου