Στο στόχαστρο όσοι ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή


Του Περικλή Δανόπουλου

Ριζοσπάστης: αυτός που αρνείται το παρελθόν και υιοθετεί ή προτείνει κάτι το ριζικά καινούριο όσον αφορά την πολιτική και κοινωνική συγκρότηση...Συνειρμικά μου έρχεται η στροφή από το Logical Song των Supertramp....I said, watch what you say or they'll be calling you a radical Liberal, oh fanatical, criminal , γιατί παλιά ο ριζοσπάστης θεωρούνταν εγκληματικό στοιχείο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης,επιχείρησε ένα ταξίδι στον χρόνο και συγκεκριμένα σε εκείνη την εποχή. Μίλησε για την ριζοσπαστικοποίηση που γεννά την βία, την ανομία, την τρομοκρατία...και για το καινούργιο τμήμα της αστυνομίας που θα την καταπολεμά. Και είναι ξεκάθαρη η σημειολογία , ριζοσπάστης και δυνητικός τρομοκράτης, είναι ο αντίπαλος της καθεστηκυίας τάξης.

Άρα το κάθε κίνημα, οι συνδικαλιστές (όχι οι ξεπουλημένες ηγεσίες τους), το φοιτητικό κίνημα (όχι οι ινστρούχτορες και οι κατά φαντασία φοιτητές), κάθε οργανωμένη αντίδραση είναι στο στόχαστρο.

Είναι στο στόχαστρο γιατί παρακινούν η εφαρμόζουν βία, όσοι ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή, όσοι είναι κόντρα στην τραπεζοκρατία και τους τοκογλύφους, όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη δωρεάν υγεία και μια καλύτερη δωρεάν παιδεία, όσοι δεν αποδέχονται τις defacto συμφωνίες των κυβερνήσεων όπως αυτή των Πρεσπών, όσοι είναι κατά της σύγχρονης ''αυτοκρατορίας του κακού΄΄, της ΕΕ....Αυτοί είναι οι ριζοσπάστες και η βία που προάγουν.

Αντίθετα, δεν είναι τρομοκράτες, όσοι ανέχονται, υποθάλπουν και δημιουργούν, την βία του θανάτου από κρύο το 2020, την βία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κατοικιών την ώρα που πολιτικά ρετάλια χρωστάνε εκατομμύρια, την βία της ανεργίας και της απλήρωτης εργασίας, την βία των σίγουρων θανάτων από την έλλειψη κλινών στις εντατικές των νοσοκομείων , την βία από το εμπόριο της μετανάστευσης, την βία των μνημονίων, της φτωχοποίησης, της ανέχειας.

Άξιο τέκνο της άρχουσας τάξης , ο τύπος που παριστάνει τον Πρωθυπουργό, που εργαλειοποίησε ακόμα και την δολοφονία του θείου του. Έχοντας για εκτελεστικό βραχίωνα, τον άνθρωπο που δεν διαβάζει τα μνημόνια, αλλά μόνο τις εντολές που παίρνει από την Ουάσιγκτον, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη....

Το μόνο κακό για τον αριβίστα κλώνο του επίτιμου, είναι πως με κάτι τέτοια ακυρώνει το παρελθόν του, αυτό του πολιτικού εξόριστου σε ηλικία έξι μηνών.

Πόσο ακόμα θα κρατήσει η ομηρία μας από τα τέκνα του νεποτισμού και της ατέρμονης διαπλοκής;
Ίσως τελικά η ριζοσπαστικοποίηση να είναι η διέξοδος....

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου