Χρόνια που Πέσαν Πάνω μας, σαν Προβολείς


Του Γιάννη Περάκη

Μας Τουφεκίζουν έναν έναν σαν Σαστισμένους Λαγούς.

Η κυβέρνηση του 23% «κεντάει». Αυτοί δεν είναι πολιτικοί. Είναι επαγγελματίες καταστροφείς και «σαμποτέρ». «Ανατινάζουν» ότι βρουν μπροστά τους. Ψηφίζουν ότι είναι αναγκαίο για την καταστροφή του κοινωνικού κράτους. Υγεία, παιδεία και κοινωνικές παροχές σφαγιάζονται. Βέβαια όλα με την επικούρηση της καταστολής. Το υπαρξιακό (δικό μας) ερώτημα τίθεται πιο εκβιαστικά σήμερα (από την μεταπολιτευτική περίοδο). Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Η παιδεία λόγου χάριν, με το τελευταίο κρούσμα μιας «νόμιμης αλλά μαφιόζικης» αναγνώρισης της ισοτιμίας του υπ. παιδείας που έκρινε ως ισότιμο πτυχίο κολεγίου πέντε εξαμήνων με πτυχίο ΑΕΙ φοίτησης πέντε ετών.

Οι παράμετροι που συσκοτίζονται:

Πρώτος Λόγος: Η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Πέντε εξάμηνα ισοδυναμούν με τρία χρόνια; Λάθος απάντηση! Τα τρία χρόνια ισοδυναμούν με πέντε χρόνια.

Αυτό αποφάσισε το «Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν)», του υπουργείου Παιδείας αντιστοίχησε πτυχίο από ιδιωτικό κολέγιο με διάρκεια φοίτησης πέντε εξαμήνων με πτυχίο από ελληνικό ΑΕΙ με διάρκεια φοίτησης πέντε ετών! «Νόμιμο» μεν Παράνομο δε.

Δεύτερος Λόγος: Ο «πεπειραμένος» Έλληνας φορολογούμενος (από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους), γδέρνεται με τους άδικους φόρους που του επιβάλλουν. Η αδικία δεν βρίσκεται μόνο στο ύψος των φόρων αλλά ποιοι κάνουν τα πάρτι με τα χρήματα του. Άλλες φορές πάνε διαχρονικά και περιοδικά στους «δανειστές» (σωτήρες τους λένε) και άλλες φορές (ταυτόχρονα) στους εγχώριους «διασώστες» (κυβερνήσεις). Οι σημερινοί απλά γράφουν στα... τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα του Έλληνα φορολογούμενου.

Ο λόγος: Δουλεύεις ως είλωτας μια ζωή για να σπουδάσεις το παιδί σου. Πραγματοποιείς απίστευτες θυσίες πέντε και έξη χρόνια για να τελειώσει και στο τέλος έρχεται ο τριτοετής το «βλαστάρι» του «προύχοντα» και οι θυσίες σου εξαϋλώνονται ως δια μαγείας.Το παιδί σου απλώς ξενιτεύεται. Σε δουλεύουν από πάνω λέγοντά σου ότι με αυτά τα μέτρα αναβαθμίζεται η δημόσια παιδεία.

Τρίτος Λόγος: Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν επιλεγεί οι νέοι Σχολικοί Σύμβουλοι (νέα «διακριτική» ονομασία), ο διορισμός των «δικών» μας παιδιών.

Τα καθήκοντα τους:
  • α) Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα βρίσκονται καθημερινά μέσα στα σχολεία,
  • β) Θα έχουν γραφείο με τον αντίστοιχο εξοπλισμό και γραμματειακή υποστήριξη σε ένα από τα σχολεία αρμοδιότητάς τους,
  • γ) Θα υπάρχει ένας Συντονιστής Σχολικών Συμβούλων σε κάθε Περιφέρεια και θα έχει έδρα στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης,
  • δ) Παραμένει ανοικτό το εάν οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα ανήκουν στον Διευθυντή Εκπαίδευσης, το Περιφερειακό Διευθυντή ή στον υπουργό Παιδείας,
  • ε) Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα έχουν καθημερινή αναφορά στο έργο τους,
  • ζ) Θα δοθεί η δυνατότητα στους Σχολικούς Συμβούλους να μπαίνουν στην τάξη την ώρα του μαθήματος, όχι για έλεγχο αλλά για υποβοήθηση του εκπαιδευτικού έργου, χωρίς να ζητείται η άδεια του διδάσκοντα.
Μήπως τα «δικά» τους παιδιά θα έχουν επιλεγεί με αξιοκρατικά κριτήρια, π.χ. πετυχημένοι γυμνασιάρχες, εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ ή με κάτι ρε παιδί μου που να αποδεικνύει τα προσόντα τους;

Και αυτούς θα τους πληρώνει, Ο «πεπειραμένος» Έλληνας φορολογούμενος (από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους).

Που τελικά «κολλάει» ο τίτλος του κειμένου. Το τέλος δυστυχώς δεν έχει «happyend» ούτε θα είναι «εύγευστο». Για την αριστερά μιλάμε...

Ικεσία: Κι ώ χρόνε, γερο-υφαντή, άφησε μια καλή ιστορία για το τέλος (Τάσος Λειβαδίτης)

Πηγή: Η ΣΦΗΚΑ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου