Ακούει, κάποιος εισαγγελέας;


Του Κώστα Γιαννιώτη

Έχουν περάσει κι έχουν περάσει, από τον τόπο μας, χιλιάδες πουλημένα τομάρια, που η εκάστοτε ελίτ τους έδωσε την ευκαιρία να γίνουν περιώνυμοι και... ευκατάστατοι, την ώρα που ασελγούσαν –παντί τρόπω- πάνω στο δύσμοιρο σώμα αυτού του λαού!

Όλοι αυτοί, μέχρι πριν κάποια χρόνια, είχαν την πρόνοια  να κάνουν μεν όσα έκαναν, αλλά να έχουν και... το φόβο των Ιουδαίων, αναλογιζόμενοι ότι κάποια στιγμή οι καιροί αλλάζουν κι έρχεται η ώρα του... λογαριασμού!
Και ήταν προσεχτικοί και με... χαμηλό προφίλ.

Έτσι που η αφεντομουτσουνάρα τους να μη γίνεται στόχος.
Ταυτόχρονα έβρισκαν χίλιους τρόπους για να δικαιολογήσουν την καταστροφή που έσπερναν!

Πέρασαν χρόνια, από τότε, και η φάτσα τους θόλωσε και μισοχάθηκε μέσα στον κουρνιαχτό του χρόνου, μαζί με τα ονόματά τους.

Μέχρι που ήρθε ο καιρός να γίνει αυτός ο τόπος πειραματόζωο της ΝΤΠ και της διεθνούς χρηματιστηριακής αλητείας.
Και στη θέση ‘’κυβερνώντων’’ ‘’αναδείχτηκαν’’ σαλτιμπάγκοι και αριβίστες που δεν δίσταζαν προ ουδενός, προκειμένου να νιώσουν την ηδονή και τον οργασμό της εξουσίας και της κονόμας.

Αν οι παλιοί αυτοί εθνοπατέρες είχαν την πρόνοια να μένουν στο μισοσκόταδο, οι σημερινοί –πτυχιούχοι απαίδευτοι και ξετρελεμένοι για την ηδονή της εξουσίας- βγήκαν, φόρα παρτίδα, και διαλαλούσαν την ‘’πραμάτεια τους’’ με όρους μειοδοσίας!
Αναίσχυντα και απροκάλυπτα!

Γκρέμιζαν και διασκορπούσαν το βιος και την περιουσία αυτού του τόπου και καμάρωναν.
Έφτασαν στο σημείο να ανταγωνίζονται τους πράκτορες της διεθνούς χρηματοπιστωτικής μαφίας, για το ποιος είναι πιο ικανός στο ξεθεμέλιωμα των δομών αυτού του κράτους!

Τέτοιος ήταν και ο περιώνυμος Άδωνις που, σαν υπουργός Υγείας, διέλυσε εν ριπή οφθαλμού ό,τι είχε απομείνει όρθιο από το δόλιο το ΕΣΥ, στέλνοντας στην ανεργία –και τελικά στο εξωτερικό- χιλιάδες επιστήμονες του κλάδου της υγείας, ενώ κομπορρημονούσε ότι ‘’δεν θα αφήσει τον (διαβόητο) Τόμσεν να του κλέψει τη δόξα’’ για τη διάλυση του συστήματος Υγείας του τόπου μας!

Τέτοιο θράσος!
Αλλά και τέτοια άγνοια των κινδύνων για τη χώρα!

Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό του ότι οι έκτακτες περιστάσεις δεν προειδοποιούν και ότι όταν εμφανιστούν δεν σου αφήνουν περιθώρια για μετάνοια;
Μάλλον το ήξερε αλλά η φωνή της συνείδησης –αν διαθέτει τέτοιο πράγμα- υπερσκελίστηκε από τη φωνή των αφεντικών του!

Και τώρα;

Τώρα που η έκτακτη ανάγκη χτύπησε την πόρτα του τόπου μας -ή καλύτερα, έσπασε την πόρτα του τόπου μας- τι θα γίνει;

Για τον ίδιο και τους ομοίους του -μαζί με τους δικούς τους- θα υπάρχει πάντα ένα κρεβάτι Εντατικής για να τους φιλοξενήσει σε ώρα ανάγκης, και γι` αυτό ίσως ακόμα να γράφει στα... παλιά του παπούτσια τον καθένα από εμάς τους χιλιάδες που μπορεί να βρεθούμε να περιφερόμαστε στα αζήτητα των έρημων, αποδιοργανωμένων και (όχι υπο) αλλά (απο)στελεχωμένων νοσοκομείων!

Επειδή ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με εγκύκλιό του, μίλησε για τις ποινικές ευθύνες όσων είναι υπεύθυνοι για την εξάπλωση του κορονοϊού, τι έχει να πει γι` αυτούς που με πράξεις και ‘’παραλήψεις’’ εξάρθρωσαν το σύστημα δημόσιας Υγείας και θα ευθύνονται για το θάνατο συμπολιτών μας;;

Γι` αυτούς υπάρχει εισαγγελέας;

Κι αν υπάρχει τέτοιος, με ακούει ή κοιμάται κι αυτός με τη συνείδησή του ήσυχη ότι πράττει το καθήκον του και υπηρετεί τη δικαιοσύνη;


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου