''Οι δικτάτορες δεν γεννιούνται,διαπλάθονται από την δική μας ανοχή'', αυτή είναι η περίπτωση Ερντογάν


Της  Λιάνας Μυστακίδου

Ο σουλτάνος χωρίς την παραμικρή αιδώ κατηγορεί την Ελλάδα για ναζιστική συμπεριφορά. Με ψευδείς ειδήσεις και κατασκευασμένες εικόνες από τις γνωστές μονταζιέρες της κυβέρνησης του, προσπαθεί να πείσει την διεθνή κοινή γνώμη για κακή συμπεριφορά των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας εναντίον των προσφύγων.

Η Ιστορία της Τουρκίας , όπως είναι γνωστό, είναι γεμάτη με αιματοχυσίες και Γενοκτονίες. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε αναλυτικά σε αυτές. Άλλωστε την ώρα που η Ελλάδα πολεμούσε εναντίον του Ναζισμού η Τουρκία είχε συνάψει μαζί τους συμφωνία συνεργασίας το 1941…

Σήμερα που τολμά να ταυτίσει την Ελλάδα με την φρίκη του Φασισμού, ας μας απαντήσει τι έκαναν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προχθές στις 8 Μαρτίου εναντίον των γυναικών που θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στην πλατεία του Ταξίμ. Τις ψέκασαν με δακρυγόνα , τις έδειραν και συνέλαβαν 34.






Επειδή ο ίδιος είναι τόσο δημοκράτης δεν επιτρέπει να ακουστεί καμία αντίθετη άποψη , φυλακίζει καθημερινά δημοσιογράφους, φιμώνει τους πάντες, κτίζει διαρκώς φυλακές που τις γεμίζει με ελεύθερες, ανεξάρτητες φωνές, καταργεί τη διάκριση των εξουσιών και ανακηρύσσεται ο μοναδικός, απόλυτος άρχοντας ογδόντα εκατομμυρίων;

Τα δικαστήρια δεν προφταίνουν να εκδικάσουν τις προσφυγές του για εξύβριση του Προέδρου. Αποψίλωσε τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Πανεπιστήμια, τη Δικαιοσύνη από ικανούς ανθρώπους και τους αντικατέστησε με φερέφωνα του.

Πόσο δημοκρατική είναι η εκμετάλλευση ανθρώπων που κατέφυγαν στα εδάφη της Τουρκίας για να σωθούν από πόλεμο ; Οι πρόσφυγες δεν είναι όπλο εκβιασμού , μέσω διεκδικήσεων ή επίτευξης οικονομικού οφέλους.

Όταν κάποιος τους χρησιμοποιεί ως αιχμαλώτους και τους μεταφέρει δια της βίας εδώ κι εκεί δεν είναι μόνον φασίστας , αλλά διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

“Δεν υπάρχει πιο άγριο θηρίο από τον άνθρωπο που κατέχει δύναμη ίση με τα πάθη του” , διδάσκει ο Πλάτωνας. Η περίπτωση του σουλτάνου επιβεβαιώνει τη ρήση .

Πότε θα ευαισθητοποιηθεί επιτέλους η κοινότητα των νομικών, των δικηγορικών συλλόγων για να τον οδηγήσουν στα διεθνή δικαστήρια;

Ο αείμνηστος καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος μας δίδαξε ότι οι δικτάτορες δεν γεννιούνται , διαπλάθονται από την δική μας ανοχή. Φτάνει πια το χάδι της διεθνής κοινότητας σε έναν άνθρωπο που είναι εχθρός τόσο του λαού του όσο και της ανθρωπότητας. Όσο κι αν τον χρησιμοποιούν ως πιόνι γίνονται συνεργοί στα ειδεχθή εγκλήματα που διαπράττει.

Αυτός που εναντιώνεται στον δυνάστη λέγεται λαός (Θουκυδίδης).

Πηγή: Militaire News

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου