Πραξικόπημα 21 Απριλίου 1967: Η ημέρα που πουλήθηκε η Κύπρος


Συμπληρώνονται 53 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 σε μια Ελλάδα, που επί μία τετραετία προσπαθεί να ολοκληρώσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής ,την οποία δεν αποκλείεται να τη δούμε τρίτη δύναμη στις επόμενες κάλπες!

Όσο τα χρόνια περνούν τα μυθεύματα περί “οικονομικού θαύματος της χούντας” , του “πόσο καλά περνούσε ο κόσμος” και πόσο “ασφάλεια ένιωθε” , τ΄ ακούμε δυστυχώς και από νέα παιδιά.

Για το “οικονομικό θαύμα” και την “καλοπέραση” δημοσιεύουμε σχετικό αναλυτικό άρθρο. Για την ασφάλεια; Δεν ξέρουμε αν “κοιμόταν ο κόσμος με ανοιχτές τις πόρτες”, αλλά το βέβαιο είναι ότι ο Ελληνισμός υπέστη μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές επί ημερών των “πατριωτών” χουντικών. Το ξεπούλημα της Κύπρου και η εισβολή του Αττίλα είναι έγκλημα για το οποίο αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι χουντικοί που σαν σήμερα πριν από 52 χρόνια έβγαλαν τα άρματα μάχης στους δρόμους. Η χούντα έγινε για να ξεπουληθεί η Κύπρος.

Το επιβεβαιώνει κι ένας Αξιωματικός που πολέμησε στην Κύπρο τιμώντας τα γαλόνια του και σώζωντας -μαζί με πολλούς άλλους- τη τιμή των ΕΔ. Όλα τ΄ άλλα είναι φθηνές δικαιολογίες απ΄ όσους θα σπεύσουν να ρίξουν τη ψήφο τους στη Χρυσή Αυγή. Τι λέει ο Στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος ,διοικητής του 336 Τάγματος που πολέμησε ηρωϊκά στη μάχη της Λευκωσίας.Η χώρα ποτέ δεν έκλεινε τους ιστορικούς της λογαριασμούς και γι΄ αυτό νιώθουμε ότι κάνουμε διαρκώς κύκλους που μας οδηγούν στα ίδια θλιβερά φαινόμενα. Μετά την κατοχή οι δοσίλογοι επιβραβεύθηκαν και μετά από τη χούντα πολλοί απ΄ όσους την στήριξαν και επωφελήθηκαν απ΄ αυτή “κρύφτηκαν” σε μεταπολιτευτικούς κομματικούς σχηματισμούς. Πόνταραν στη λήθη που στην Ελλάδα είναι πάντα εύκολη.

Κάπως έτσι 53 χρόνια μετά από τη χούντα συζητάμε μόνο για τους λίγους που πράγματι μπορεί να “εξαργύρωσαν” όπως λένε τον αντιχουντικό τους αγώνα και δεν συζητάμε ΚΑΘΟΛΟΥ για όσους συνεργάστηκαν και βοήθησαν τη χούντα. Για όσους πλούτισαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που τελείωσε με τον πιο φρικτό τρόπο: την προδοσία της Κύπρου.

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

  1. Πιο σημαντικό απ' όλα βρίσκω αυτό που λέει,ότι η χώρα δεν έκλεισε ποτέ τους ιστορικούς της λογαριασμούς κ γι' αυτό κάνομε διαρκώς κύκλους,που μας οδηγούν στα ίδια θλιβερά φαινόμενα.Αν οι έχοντες κ κατέχοντες προσπαθούν ναψμας κάνουν να ξεχνούμε την ιστορία με δήθεν επιστροφές στην κανονικότητα,η ιστορία δεν ξεχνά,αλλά ανταποδίδει.Γι' αυτό επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία,ότι έχομε ένα πραξικοπηματικό καθεστώς.Μέχρι την ανατροπή του κ την αποκατάσταση της δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή