Σταματήστε εδώ και τώρα να εκπλειστηριάζετε, μέσα στην κρίση, σπίτια


Λαλίστατοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, αφού είναι ανύπαρκτοι, φοβισμένοι και συναινετικοί με την αρνητική σημασία του όρου, νομίζουν ότι με τα εφάπαξ 800αρια και τα πενιχρά 600αρια της ελεημοσύνης μπορούν να αντιμετωπίσουν μία κοινωνία στην οποία κυριαρχεί το τσουνάμι της μισής δουλειάς, του μισού μισθού, της ανεργίας, της φτώχειας και της απελπισίας.

Οι λαλίστατοι, όμως, υπουργοί ενώ μιλάνε για όλα χωρίς στην ουσία να δίνουν λύσεις στο κεντρικό πρόβλημα ανακοπής της ύφεσης και της παραγωγικής διάλυσης, πράγμα που απαιτεί δωρεάν χρήμα και εκτύπωση νομίσματος, ένα πράγμα ξεχνάνε εντελώς και ούτε για δημαγωγικούς λόγους δεν ψελλίζουν τίποτα: τους πλειστηριασμούς που συνεχίζονται ακάθεκτοι και δεν καταλαβαίνουν ούτε από υγειονομική ούτε από οικονομική κρίση ούτε από απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Αυτοί κυκλοφορούν ελεύθερα! Και μάλιστα από 1η Μαΐου καταργούνται και τα τελευταία ίχνη προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Αυτές τις μέρες, πληροφορούμαστε ότι οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται ακάθεκτοι ακόμα και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και το πρόγραμμα πλειστηριασμών για τον Απρίλιο, είναι ασφυκτικά γεμάτο.

Τα νοικοκυριά έχουν τον πόνο τους και την δυστυχία τους και την ίδια ώρα αρκετά από αυτά χάνουν τα σπίτια τους και τα λίγα περιουσιακά τους στοιχεία.

Το αίτημα, που δυστυχώς αποσιωπάται, είναι ένα και βαθιά ανθρώπινο: να ανασταλούν τώρα και επ’ αόριστον οι πλειστηριασμοί μικρομεσαίων και μεσαίων περιουσιακών στοιχείων και φυσικά να ανασταλούν πρώτα απ’ όλα και κυρίως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με άμεσο στόχο την πλήρη προστασία της τελευταίας.

Και φυσικά δεν μπορεί παρά να νοιώσουμε ότι μας εμπαίζει ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ψελλίζει, γιατί ψελλίζει και δεν διεκδικεί, κάτι για τους πλειστηριασμούς, όταν γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι ήταν ο Αλ. Τσίπρας και ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που κατάργησε τους πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία και τους μετέτρεψε σε ηλεκτρονικούς με πλήρη αδιαφάνεια μέσα στα συμβολαιογραφεία. Όταν γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που έστελνε τα ΜΑΤ και ξυλοκοπούσαν αυτούς που προάσπιζαν την πρώτη κατοικία, Όταν γνωρίζουμε, ακόμα, ότι ήταν ο Αλ. Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που έστηναν δεκάδες δίκες σε βάρος αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών, αδίκημα που το έκαναν ιδώνυμο και μεταξύ αυτών έχουν φορτώσει με δίκες με τον άλλοτε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν, επίσης, γνωρίζουμε ότι είναι χιλιάδες οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας φτωχών νοικοκυριών με παιδιά, που πραγματοποιήθηκαν τα χρόνια που κυβερνούσαν.

Τα λέμε αυτά, γιατί φοβούμεθα πως δυστυχώς και τώρα αυτά που ψελλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς, είναι, μάλλον, για τα μάτια του κόσμου, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει βαθύτερη συναίνεση με τη Ν.Δ, το ΚΙΝΑΛ και τους θεσμούς να προχωρήσει το μέγα έγκλημα της αφαίρεσης της μικρομεσαίας περιουσίας από την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου