Αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζονται...


Του Περικλή Δανόπουλου

Έχει μεγάλη πλάκα αρχικά και μπόλικη οργή στο τέλος, να διαβάζεις κάθε χρόνο τις δηλώσεις πόθεν έσχες των ''πατέρων '' του έθνους.

Είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικό πχ. να συνειδητοποιείς την ''αριστεροσύνη'' βουλευτών και ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως των κκ. Παπαδημούλη, Σταθάκη, Τσακαλώτου με τεράστια ακίνητη περιουσία και εντυπωσιακό portfolio.

Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις τις δανειακές υποχρεώσεις του υπουργού ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδη, οι οποίες είναι σταθερές κάθε χρόνο, πάνω από 600.000, την ίδια στιγμή που ο κύριος αυτός προειδοποιεί για κατασχέσεις κατοικιών που έρχονται. Όχι των δικών του πάντως.

Είναι καταπληκτικό να διαβάζεις το χαρτοφυλάκιο του υπουργού περιβάλλοντος Κ.Χατζηδάκη σχεδόν 1.600.000 και τα εισοδήματα του αναπληρωτή ΥΠΕΞ, Μ. Βαρβιτσιώτη, πάνω από 1.100.000 ευρώ.

Είναι εντυπωσιακό, το γεγονός πως όλοι αυτοί, συναλλάσσονται ή και εντάσσονται, στο καθεστώς της μεταπρατικής άρχουσας τάξης, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, αφού ''ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό''.

Δεν έφτιαξαν περιουσίες τα τελευταία χρόνια και αποκλειστικά από τους βουλευτικούς μισθούς.

Όμως και λόγω προέλευσης, ως γόνοι πάμπλουτων οικογενειών, σε μια χώρα που ανθεί ο νεποτισμός και λόγω των σχέσεων με τα "μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα", καταλήγουν να είναι οι ''κοινοβουλευτικοί ολιγάρχες'' που κυβερνούν εναλλάξ τον τόπο.

Το πιο εντυπωσιακό όμως, είναι που υπάρχουν πολίτες που μέσα από την βιοπάλη τους, τους υμνούν, τους επικροτούν, ακόμα και όταν κάνουν τα βασικά.

Και το χειρότερο είναι ότι ακόμα , αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζονται...



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου