«Φτου ξελευτερία»


«Σε λίγα εικοσιτετράωρα ξεκινά η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό, που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους και θα την ονομάσουμε επιχείρηση “Eλευθερία”, απελευθερωμένη από τους καταναγκασμούς και την ομηρία της πανδημίας, ελευθερία να επιστρέψουμε και να διεκδικήσουμε υψηλούς ρυθμούς εφημερίας, ελευθερία να γιορτάσουμε το 2021 τα 200 χρόνια της ελευθερίας μας ως έθνος»
(Κ. Μητσοτάκης, 16/12/2020, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Βουλή)

Φτου ξελευτερία! Όχι, δεν παίζουμε κρυφτό στις γειτονιές μας. Είμαστε σε πλήρη ανάπτυξη ενός δεύτερου κύματος του κορωνοϊού και παίζουμε τις ζωές μας σε μια δεύτερη καραντίνα που διαρκεί αρκετά. Οι θάνατοι (και η αγωνία) θα μπορούσαν να είναι πολύ λιγότεροι αν υπήρχαν άλλες επιλογές, άλλες πολιτικές, άλλος σχεδιασμός, άλλες προτεραιότητες στην υγεία και την κοινωνία. Οι κυβερνήτες, οι ελίτ και τα επιστημονικά ιερατεία έχουν μια γενική ασυλία και δεν τους ενοχλεί τίποτα. Στόχος να λειτουργεί ο οικονομικός κύκλος, να προωθηθούν οι αναδιαρθρώσεις που επιβάλλει η «4η βιομηχανική επανάσταση» και η «μεγάλη επανεκκίνηση». Οι κοινωνίες «στρατιωτάκια ακούνητα, αγέλαστα» και «βασιλιά, βασιλιά τι δουλειά; Τσιμουδιά!».

Οι κωδικές ονομασίες των μεγάλων επιχειρήσεων-εκστρατειών έχουν την πλάκα τους και την ειρωνεία τους. Η «Ελευθερία» έρχεται σε δύο δόσεις εμβολίου, όχι για όλους, για λιγότερους από όσους έλεγαν (150.000 πολίτες), και βλέπουμε στη συνέχεια. Έρχεται με πανευρωπαϊκή πρεμιέρα-μοιρασιά. Μάλιστα, αφού «κολλάει», τη συνδυάζουμε και με τα 200 χρόνια της Επανάστασης. Η επιχείρηση «Ελευθερία» συνοδεύεται από το σχέδιο «Ιπποκράτης» (του ιδρύματος Κατεχάκη-Χρυσοχοΐδη), που κινητοποιεί 5.000 αστυνομικούς, στρατιωτικές μονάδες, ίσως και εταιρείες σεκιούριτι (ιδιωτικές) ώστε να μπορέσει να ελεγχθεί και να γίνει πράξη το σχέδιο.

Περίεργα πράγματα εν μέσω πανδημίας και για στιγμή «απελευθέρωσης», έστω τμηματικής. Είναι τόσο ανύπαρκτη η πειθώ των ελίτ και των οργάνων τους που χρειάζονται και τέτοιες «φαντασμαγορίες» για να πραγματοποιηθεί ένας σχεδιασμένος μαζικός εμβολιασμός. Ή μήπως έχουν επίγνωση της «σοβαρότητας» του ελληνικού κράτους και γι’ αυτό προετοιμάζονται; Να δούμε πώς θα εφαρμόσουν το μέτρο 9 άτομα σε κάθε σπίτι από δύο οικογένειες κι όχι άλλες προσμίξεις…

Οι ελίτ αντιμετωπίζουν τις κοινωνίες ως εχθρό. Τις θέλουν ως χριστουγεννιάτικες γαλοπούλες, ή ακόμα ως πασχαλινά ερίφια. Άβουλες, χωρίς ενημέρωση, ξεπουπουλιασμένες και με μπλε βούλα υγειονομικής πιστοποίησης (και ουχί ποιότητας).

Τρεις εργαζόμενοι-εκπρόσωποι (αριθμός: 3) συνελήφθησαν επειδή διαμαρτυρήθηκαν δημόσια, δηλαδή σε ανοικτό χώρο. Η αιτιολογία; «Προστασία της δημόσιας υγείας». Την ίδια στιγμή ιδρύουν πανεπιστημιακή αστυνομία για τα κλειστά πανεπιστήμια, και θα επιτρέπονται πενήντα (αριθμός: 50) πιστοί ανά εκκλησία (δηλαδή σε κλειστό χώρο).

Και η Βουλή ψηφίζει προϋπολογισμό με περικοπές στην υγεία, υπογράφονται συμβάσεις εκχώρησης εθνικού πλούτου σε επιχειρήσεις, η «πράσινη» οικονομία ανοίγει δρόμο, το βιβλίο του Ομπάμα χαιρετίζεται με ενθουσιασμό εν αναμονή της θητείας Μπάιντεν. Όλα καλά και ανθηρά, εντός 6 μιλίων αυστηρά. Τι Καστελλόριζο, τι Αμμόχωστος, τι μισό Αιγαίο, τι Θράκη; Όλα καλά!

Μην γκρινιάζετε: ο Μητσοτάκης φέρνει την «Ελευθερία», η αντιπολίτευση «μάχεται σκληρά», και η κοινωνία είναι χαμένη κάπου μεταξύ φόβου και σύγχυσης. Α, υπάρχουν και οι «ψεκασμένοι», ο νέος «κοινωνικός ιός» μετά από αυτόν των «αγανακτισμένων» και των «εθνολαϊκιστών». Τώρα όλοι όσοι θέτουν ερωτήματα ή αντιδρούν είναι «ψεκασμένοι».

Για να το πούμε καθαρά: Δεν υπάρχει κοινό μέτωπο ανάμεσα στις ελίτ και τις κοινωνίες ενάντια σε έναν ιό. Η πανδημία χρησιμοποιείται ως επιταχυντής μιας τεράστιας αναδιάρθρωσης και μοντελοποίησης των κοινωνιών, όχι «για το καλό τους». Ο καπιταλισμός όσο γερνάει γίνεται πιο ανθυγιεινός, πιο τοξικός, ψυχοφθόρος. Αυτό αντιπαραθέτει τις χρηματιστικές ολιγαρχίες του πλανήτη με τους λαούς, τα έθνη, τις κοινωνίες που μάχονται για υγεία, για αξιοβίωτη ζωή, για ειρήνη και δικαιοσύνη. Δηλαδή για έναν διαφορετικό κόσμο.

Πηγή: edromos.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου