Η παράνοια !!!

 

Του Κώστα Γιαννιώτη

Καλά, ο Μπάιντεν δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα θλιβερό απομεινάρι ανθρώπου, που χαιρετάει το κενό, καλωσορίζει νεκρούς σε εκδηλώσεις, γλιστράει από σκάλες και ρωτάει το κοινό των εκδηλώσεων "από πού κατεβαίνουν... από το βήμα" !!

Εντάξει, θα μου πεις, αυτός είναι μια καρικατούρα ανθρώπου-προέδρου που έστησαν στο Λευκό οίκο για να λένε ότι έχουν πρόεδρο.

Εντάξει, θα μου πεις, ποτέ και κανένας πρόεδρος δεν κυβέρνησε αυτόν τον έρμο τόπο που το αποκαλούν ΗΠΑ.

Το βαθύ κράτος ήταν –και παραμένει- αφανής και πραγματικός κυβερνήτης αυτής της χώρας.
Εκείνο που διαφοροποιεί παλαιότερες εποχές και προεδρίες από τη σημερινή, είναι το γεγονός ότι πάντα υπήρχε –έστω και σε λανθάνουσα μορφή- ένα πολιτικό σκεπτικό και μια γεωστρατηγική που θα μπορούσε, στον α΄ή β΄ βαθμό να ‘’πείσει’’ έναν απλό πολίτη αυτής της χώρας για τη σκοπιμότητα ενεργειών και αποφάσεων, αφήνοντας πάντα να διαφανεί ότι αυτές οι ενέργειες και αποφάσεις εκπορεύονται από τον εκάστοτε πρόεδρο.

Η σημερινή κατάσταση (ενέργειες και αποφάσεις) μοιάζουν σαν να εκπορεύονται από το φάντασμα-πρόεδρο που έχει χάσει... αυγά και πασχάλια! Μοιάζει λες και όλοι αυτοί, εκεί στο παρασκήνιο του βαθέος κράτους, άρχισαν να μοιάζουν όλο και πιο πολύ με την καρικατούρα που έστησαν για πρόεδρο.

Είναι γνωστό ότι η προπαγάνδα –και μάλιστα σε εμπόλεμες καταστάσεις- μπορεί να φτάσει σε υπερβολές και ψεύδη. 
Μπορεί να αλλοιώνει την πραγματικότητα προτάσσοντας ανύπαρκτα επιχειρήματα και ανύπαρκτα γεγονότα.

Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Μπάιντεν και τα αφεντικά του (βλ. δυτική ελίτ) έχουν ανακηρύξει τον τακουνάτο φιλοναζιστή Ζελένσκι σε πρότυπο δημοκράτη, αγωνιστή και πατριώτη!!
Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι την αποτυχία τους να υποτάξουν τη Ρωσία την μετατρέπουν σε νίκες της Ουκρανίας μέσω αντεπιθέσεων.  

Όμως!

Το να μετέρχεσαι προπαγανδιστικά τεχνάσματα που αποτελούν ύβρη προς την κοινή λογική, και που δικαιολογεί την άποψη ότι μόνο παρανοϊκοί μπορούν να ισχυριστούν αυτό που λες είναι κάτι που παρατηρείται για πρώτη φορά.

Δυο παραδείγματα για να φανεί το μέγεθος της παράνοιας και της επικινδυνότητας αυτών των ανθρώπων ( ; ).

-Το να καλείς τους Ρώσους να απομακρύνουν τα στρατεύματά τους από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζιε που κατέλαβαν και ταυτόχρονα να αποδέχεσαι τους ισχυρισμούς του τακουνάτου Ζελένσκι ότι... ‘’οι Ρώσοι επιχειρούν χτυπήματα κατά του πυρηνικού σταθμού και βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ευρώπης’’ μόνο ημοπαράφρονες θα μπορούσαν να το ισχυριστούν. 

Για δυο απλούς λόγους που θα καταλάβαινε και ο πιο δύσνους.

α. Διότι ο σταθμός βρίσκεται στην ‘’πόρτα’’ της Ρωσίας και οι συνέπειες ενός τέτοιου εγχειρήματος θα ήταν ολέθριες για την ίδια.
β.. Διότι στο σταθμό βρίσκονται, ως φρουρές φύλαξης, ρωσικά στρατεύματα!

Ποιος ηλίθιος θα επιχειρούσε χτυπήματα κατά του εαυτού του;;

-Μετά τη δολιοφθορά εναντίον των αγωγών Φυσικού Αερίου (ΝS1 και NS2) άρχισαν να... ‘’σιγοψιθυρίζουν’’ - μέχρι να φτάσουν στο σημείο να ουρλιάζουν και να οδύρονται - για τους καταραμένους Ρώσους που... τίναξαν στον αέρα τους αγωγούς τους, τους οποίους έχουν χρυσοπληρώσει! Έτσι από νάζι και για να... τιμωρήσουν τους Ευρωπαίους για τις κυρώσεις, χωρίς να υπολογίζουν τη δική τους τεράστια οικονομική ζημιά. 

Χωρίς δισταγμό και –φυσικά- χωρίς ντροπή αφήνουν υπονοούμενα εναντίον των Ρώσων την ίδια στιγμή που ξέρουν ότι κυκλοφορεί, παγκόσμια, βίντεο με συνέντευξη του ‘’κοιμισμένου’’ Αμερικανού προέδρου ο οποίος σε συνέντευξή του –σε... ανύποπτο χρόνο- είχε δηλώσει ότι οι Αμερικανοί... έχουν τους τρόπους να σταματήσουν τους ρώσικους αγωγούς. Την ίδια στιγμή που, μετά τη δολιοφθορά, η Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία υποβιβάζονται οικονομικά και γίνονται υποχείριο της Αμερικανικής ελίτ.

Η δυτική πολιτική ελίτ έχει πλέον μετατραπεί σε επικίνδυνη συμμορία απροσάρμοστων εφήβων –αν όχι ανηλίκων- που, δυστυχώς για την ανθρωπότητα, διαθέτει κλειδιά και κωδικούς πυρηνικών. 

Έχει μετατρέψει –ανοιχτά και ανενδοίαστα πλέον- τις ΗΠΑ σε "κράτος τρομοκράτη" όπως λένε οι Ρώσοι.

ΥΓ.  Πολύ φοβάμαι πως δεν το έχουν σε τίποτε να προχωρήσουν σε πυρηνική προβοκάτσια στην Ουκρανία, μετατρέποντας την Ευρώπη σε θύμα πυρηνικού χειμώνα, για να κατηγορήσουν τους Ρώσους. Έτσι που η Ευρώπη, και πρώτιστα η Γερμανία, να μετατραπούν όχι μόνο σε οικονομικό τους υποχείριο αλλά και κρανίου τόπος! Για χάρη της αμερικανικής ελίτ που ονειρεύεται ότι θα μείνει στο απυρόβλητο! 

Η ανθρωπότητα βρίσκεται, ίσως, στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της!

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου