Στο Ζάππειο μια μέρα ... ''Δημοκρατίας'' ...

 

Του Περικλή Δανόπουλου

Στο Ζάππειο, διεξήχθη το "Athens Democracy Forum" , στην οποία συμμετείχαν "εξέχουσες μορφές" όπως η κυρία Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊεν και Ειρήνη Σακελαροπούλου (ουδόλως δημοκρατικά εκλεγμένες). Στα νεοφεουδαλικά συστήματα της Δύσης, από καιρού εις καιρόν, κάνουν κάτι τέτοια, για να πείσουν το πόπολο, πόσο βαθειά δημοκράτες είναι οι σύγχρονοι ηγέτες.

 Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Αθηναίων, μέλος της οικογένειας που μαζύ με λίγες ακόμα διαφεντεύουν τον τόπο, βράβευσε τον Ζελένσκυ! 

Ο ανιψιός του ανιστόρητου Πρωθυπουργού που παρομοίασε την πολιορκία από τους Ρώσους τιυ Αζόφσταλ, όπου πολεμούσε όλο το enfant gatè του Ουκρανικού ναζισμού, με την πολιορκία του....Μεσολογγίου, βράβευσε τον αυθεντικότερο πολιτικό απατεώνα της εποχής μας. Τον άνδρα που μετέτρεψε τον Ουκρανικό λαό σε ανδράποδο της Δύσης και εαυτόν σε επιτυχημένο νταβατζή και έμπορο όπλων. Τον άνθρωπο που τακήμιασε (επαινώντας το κιόλας) με το τάγμα του Αζόφ, βράβευσε ο δήμαρχος ως μέγα δημοκράτη.

Οι απανταχού πολιτικοί , αλλά και πνευματικοί κατιμάδες, αλληλοβραβεύονται ερήμην των λαών. "Όμοιος ομοίω αεί πελάζει" έλεγε ο Πλάτωνας. Και είναι οι λαοί οι ίδιοι που, ξεχνώντας την δύναμη τους, εκλέγουν σκουπίδια μέσα από ένα ψευδεπίγραφο δημοκρατικό σύστημα.

Παρεπιπτόντως, η βράβευση ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν , ώστε να αποφευχθούν πιθανές δυσάρεστες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας....

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου