Ο Θεοδωρικάκος, ο Αγκάμπεν και οι μπαχαλάκηδες

 

Του Γιώργου X. Παπασωτηρίου

«Κάποιοι μπαχαλάκηδες, οι οποίοι είναι καθοδηγούμενοι -γιατί έχουμε μπει πραγματικά και ουσιαστικά στην προεκλογική περίοδο- θέλουν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό κλίμα. Θέλουν να το δυναμιτίσουν. Μερικοί θέλουν και νεκρό...», είπε σήμερα το Open ο υπουργός Προ.Πο. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ποιον όμως ωφελεί η δράση των «μπαχαλάκηδων» και το έκρυθμο κλίμα, οι καμένοι κάδοι, οι πέτρες, οι επιθέσεις σε αστυνομικούς και πολιτικούς;

Ε, λοιπόν, η περίφημη «διασάλευση της τάξης» ωφελεί αυτούς που έχουν ως προμετωπίδα της πολιτικής τους τον «νόμο και την τάξη», δηλαδή τον Θεοδωρικάκο και τον Μητσοτάκη. Όπως επισημαίνει ο Τζόρτζιο Αγκάμπεν η βασική ιδέα τους είναι: «θα αφήσουμε να συμβούν καταστροφές, αναταραχές, ή και θα βοηθήσουμε να συμβούν, επειδή αυτό θα μας επιτρέψει να παρέμβουμε και να τις διακυβερνήσουμε προς την ορθή κατεύθυνση», εκεί που μας συμφέρει. «Οι κυβερνήσεις, σήμερα -λέει ο Αγκάμπεν- δεν αποσκοπούν στη διατήρηση της τάξης αλλά στη διαχείριση της αταξίας. Και η αταξία πάντοτε υπάρχει: η κρίση, οι ταραχές, τα συμβάντα, η κατάσταση ανάγκης … όλα αυτά τα επικαλούνται ανά πάσα στιγμή. Αλλά το ζητούμενο είναι να παρέμβουν εκ των υστέρων».

Ιδού λοιπόν ποιοι χρειάζονται τους «μπαχαλάκηδες», το τηλεοπτικό θέαμα με τους καμένους κάδους, τις επιθέσεις με πέτρες και μολότοφ. Οι μπαχαλάκηδες είναι η ««εργαλειοθήκη» κράτους και παρακράτους…» (Κάιν στο fb), κάποιοι «είναι δημόσιοι υπάλληλοι, άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας(σ.σ. τους είδαμε στη Θεσσαλονίκη πίσω από τα ματ), που τα σπάνε γενικώς, για να χρεώσουν μετά τα επεισόδια ειδικώς στον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο...» (Π. Μεθενίτης στην ΕφΣυν). 

Κι επειδή πολύς λόγος γίνεται για τους κουκουλοφόρους της ΑΣΟΕΕ, ποιος θυμάται την επίθεση στον καθηγητή της σχολής; Ο καθηγητής αυτός με τις δύο κυβερνητικές θέσεις ήταν κατηγορούμενος για τοκογλυφία και για παιδεραστία. Ένας άλλος καθηγητής, ο Π. Δ., με δήλωσή του μέσω του δικηγόρου του είχε αναρωτηθεί τότε: «…μου προκαλεί απορία ο χρόνος που έλαβε χώρα το συμβάν δεδομένου ότι ο Α. Δρ. (σ.σ. ο καθηγητής που δέχθηκε την επίθεση) δικάζεται την Παρασκευή με την κατηγορία της συνέργειας σε τοκογλυφία…». Ποιος λοιπόν ωφελήθηκε από την επίθεση και τον κουρνιαχτό;

Αυτός που ήθελε να αποφύγει τη δίκη για τοκογλυφία και παιδεραστία, καθώς και η κυβέρνηση της οποίας είναι στέλεχος.

Πηγή: artinews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου