Το Σύνταγμα κουρελόχαρτο, η κυβέρνηση πανηγυρίζει και η παραδοχή του κ.Μητσοτάκη

Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων", Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Χθες βράδυ στη Βουλή μία κυβέρνηση μετέτρεψε το Σύνταγμα της Ελλάδας σε κουρελόχαρτο και ψήφισε με πλήρη συνείδηση ένα νόμο που ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός -μάλλον χωρίς να καταλαβαίνει τι λέει- παραδέχτηκε ότι θα απαιτούσε την αναθεώρηση του άρθρου 16. Ιδού τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλούμενος λόγια του πατρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στη σοκαρισμένη από την εποχή των μνημονίων -που στην ουσία συνεχίζεται- ελληνική κοινωνία, υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να έχουν προσχωρήσει στο στρατόπεδο του «έλα μωρέ ποιο Σύνταγμα, το ξεπέρασε η κοινωνία»…Ας προετοιμαστούν λοιπόν για την επόμενη καταστρατήγηση του. Κάθε υποχώρηση και κάθε «έλα μωρέ» μας φέρνει όλο και πιο κοντά στην κατάλυση του…

Για όσους πραγματικά πιστεύουν ότι ο στόχος της κυβέρνησης ήταν να φέρουν στην Ελλάδα το Γέηλ και το Χάρβαρντ, ας προσέξουν που θα εμπιστευθούν την μόρφωση των παιδιών τους. Στο μεταξύ ας προετοιμαστούν για δίδακτρα ΚΑΙ στο δημόσιο πανεπιστήμιο! Αυτό είναι το επόμενο βήμα…

Για όσους έχουν πιστέψει ότι η μετατροπή ΙΕΚ σε ιδιωτικά «πανεπιστήμια» είναι η λύση των προβλημάτων της ελληνικής παιδείας ας προετοιμαστούν για την προσγείωση στην πραγματικότητα που δεν θα αργήσει.

Οι φωτογραφίες από τη Βουλή χθες βράδυ, όταν η κυβέρνηση μετέτρεψε το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο και πανηγύρισε γι΄ αυτό.


Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου “Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων”, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024.
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)


Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου “Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων”, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024.(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου