Συνένοχος στη γενοκτονία των Παλαιστινίων ο Σουνάκ;


Το Ηνωμένο Βασίλειο παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συνεχίζοντας να εξοπλίζει το Ισραήλ, διεμήνυσαν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Rishi Sunak 600 βρετανοί νομικοί και ακαδημαϊκοί, μεταξύ των οποίων τρεις πρώην δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου. (Και η Ελλάδα εμπλέκεται όλο και πιο πολύ στις πολεμικές συγκρούσεις καθώς η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στέλνει βόμβες λευκού φωσφόρου στην Ουκρανία!)

Η επιστολή προειδοποιεί ότι δεδομένης της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ πως υπάρχει εύλογος κίνδυνος γενοκτονίας, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι νομικά υποχρεωμένη να ενεργήσει για την αποτροπή της.

Καλείται επίσης η βρετανική κυβέρνηση να εργαστεί για την κατάπαυση του πυρός και την επιβολή κυρώσεων σε «άτομα και οντότητες που έχουν κάνει δηλώσεις υποκινώντας σε γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων».

Η κυβέρνηση των συντηρητικών στη Βρετανία αντιμετωπίζει αυξανόμενες εκκλήσεις για αναστολή των εξαγωγών όπλων προς το Ισραήλ μετά τον θάνατο τριών Βρετανών εργαζομένων σε ανθρωπιστική οργάνωση από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών.

Ο Τζον Τσάπμαν, ο Τζιμ Χέντερσον και ο Τζέιμς Κίρμπι ήταν μεταξύ των επτά εργαζομένων στο World Central Kitchen που έχασαν τη ζωή τους όταν η αυτοκινητοπομπή τους που μετέφερε βοήθεια στους αμάχους της Γάζα, χτυπήθηκε τη Δευτέρα από τον Ισραηλινό στρατό.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέλνει όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία μεταξύ των οποίων και των απαγορευμένων βομβών λευκού φωσφόρου. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης με δήλωση του καταγγέλει ότι η κυβέρνηση έφερε προς έγκριση στη Βουλή αποστολή βλημάτων λευκού φωσφόρου στην Ουκρανία .

Πηγή: artinews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου