Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι συμπεριφορές που «δεν μπορούν να είναι ανεκτές»


O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων. Ανάμεσα στα θέματα που αναφέρθηκε, ήταν και η άθλια συμπεριφορά Αυγενάκη με τον τραμπουκισμό σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», χωρίς όμως να αναφέρει το όνομα του (πρώην, πλέον) βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. 

«Νομίζω ότι τίποτα δεν ενοχλεί τους πολίτες περισσότερο από συμπεριφορές όσων κατέχουν εξουσία, οι οποίες προβάλλουν μια εικόνα ότι οι πολιτικοί είναι σε μια διαφορετική συνομοταξία πολιτών που μπορούν να φέρονται με έναν τρόπο διαφορετικό από αυτόν που θα φερόταν οποιοσδήποτε πολίτης. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να είναι ανεκτές και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, γιατί τραυματίζουν συνολικά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και τη μεγάλη προσπάθεια την οποία κάνουμε να ξαναχτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες», υποστήριξε ο Μητσοτάκης. 

Εϊναι προφανές, ότι ο Μητσοτάκης ήθελε μέσα από αυτή την τοποθέτηση να βγάλει τον τίτλο «τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να είναι ανεκτές». Θυμίζουμε ότι, μετά από διάφορες διεργασίες, η ΝΔ διέγραψε από την κοινοβουλευτική της ομάδα τον Λ. Αυγενάκη, ο οποίος, όμως, με δήλωση άφησε να εννοηθεί ότι δεν παραδίδει την έδρα. 

Τι δεν είπε ο κύριος Μητσοτάκης: Δεν είπε ότι η κυβέρνηση του, μια κυβέρνηση αλαζονείας και αμετροέπειας, καλλιεργεί συμπεριφορές τύπου Αυγενάκη. Το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» είναι προέκταση της λογικής, «είμαστε κυβέρνηση και κάνουμε ό,τι γουστάρουμε, λέμε ό,τι θέλουμε και δεν έχουμε και λόγο να απολογηθούμε». Όσο κι αν ο πρωθυπουργός θέλει να παρουσιάσει ως μεμονωμένο το περιστατικό με τον Αυγενάκη, η ίδια η παρουσία υπουργών του στα κανάλια και στις δημόσιες εμφανίσεις δείχνουν το συνολικό «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», της κυβέρνησης του. 


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου