Τα «βαποράκια» κι ο αβανταδόρος!

Του Κώστα Γιαννιώτη

«Βαποράκια ξένων μεγάλων συμφερόντων οι οποίοι είναι έτοιμοι να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία της χώρας μας», αποκάλεσε, σε συνέντευξή του, τους εκπροσώπους των δανειστών ο Σκουρλέτης, με αφορμή την επιχειρούμενη προσπάθεια ξεπουλήματος της ΔΕΗ, στα ξένα και ντόπια κοράκια!

Μέχρι εδώ όλα καλά…
Όταν όμως ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για το τι θα κάνει ο ίδιος αν έρθει στη βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, απάντησε ότι αυτός... θα παραμείνει πιστός στα κομματικά προστάγματα, γιατί -όπως είπε- «έχω γαλουχηθεί στις συλλογικές διαδικασίες και τις δημοκρατικές αποφάσεις»!

Με άλλα λόγια, πιστός στα κομματικά προστάγματα, θα ψηφίσει την αρπαγή της δημόσιας περιουσίας από τα κοράκια. Κάτι που γι’ αυτόν αποτελεί... δημοκρατική απόφαση. Γιατί όπως συμπλήρωσε: «Δεν είμαι στην αριστερά για να κάνω προσωπική καριέρα»!

Αυτό θα πω κι εγώ, Σκουρλέτη! Δεν είσαι στην «αριστερά» για να κάνεις προσωπική καριέρα. Σε έβαλαν εκεί που είσαι γιατί εκτίμησαν τον κομματικό σου «πατριωτισμό», ο οποίος είναι ικανός να παρακάμψει τη συνείδησή σου και να ρίξει στο σκουπιδοτενεκέ τον πραγματικό πατριωτισμό. Την αγάπη για την πατρίδα! Τον πατριωτισμό χωρίς άλλους επιθετικούς προσδιορισμούς…
Αυτόν τον κομματικό σου «πατριωτισμό» εκτίμησαν, που είναι ικανός να βουλώσει τις συνειδησιακές σου αρτηρίες και να σε οδηγήσει σ’ αυτό το κατάντημα.
_________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

Γιατί όταν ρωτήθηκες από το δημοσιογράφο για το τι νόημα έχουν οι δηλώσεις σου αυτές, αφού τελικά θα υπερψηφίσεις, απάντησες: «Προσπαθώ να λειάνω την εκκολαπτόμενη κυβερνητική επιλογή». Αυτό ακριβώς είπες και δεν ντράπηκες ούτε γι’ αυτό που ξεστόμισες, ούτε για την ώρα που θα ξανακοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη!

Γιατί αυτό που δήλωσες είναι η αυτοανακήρυξή σου σε Γκεμπελίσκο, που προετοιμάζει την κοινή γνώμη για το φονικό που της ετοιμάζουν, λειαίνοντας τις «γωνίες» και τις «αγκίδες» της απόφασης αυτής. Η απόλυτη ξεφτίλα και ο πολιτικός αμοραλισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Ο κομματικός «πατριωτισμός» που σε υποβιβάζει πιο κάτω κι από τα κοράκια που «καταγγέλλεις». Σε υποβιβάζει στο ρόλο του... αβανταδόρου των κορακιών, που αντί να κρώζει, εκστομίζει «επαναστατικές» κορόνες, για να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινωνίας.

Άξιος ο μισθός σου!

Αγρεύων εξ Αγριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου