Αίσχος! Στο χρέος (όχι επενδύσεις!) τα 740 εκ. κέρδη Κ.Τραπεζών από ελληνικά ομόλογα


Από Κ.Μ. 

Το Eurogroup με μια απόφαση ακραίας αποικιοποίησης δέσμευσε την εθελόδουλη και υποτελή κυβέρνηση Μητσοτάκη να κατευθυνθούν τα 748 εκ. ευρώ από τα ληστρικά κέρδη που άντλησαν οι Kεντρικές Tράπεζες με την απαράδεκτη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων, που κανονικά έπρεπε να κουρευτούν, μέχρι τη λήξη τους, στην εξόφληση χρέους και όχι σε επενδύσεις.

Με τον τρόπο αυτό οι Κεντρικές Tράπεζες τα ληστρικά κέρδη που απέσπασαν από το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο εξόφλησε στις Kεντρικές Tράπεζες με τη λήξη τους τα ελληνικά ομόλογα που είχαν αγοράσει, αντί να τα επιστρέψουν στο ελληνικό Δημόσιο στο οποίο ανήκουν, τα έβαλαν πάλι στην τσέπη τους, προκειμένου να εξοφληθεί μέρος του ανυπόστατου χρέους του ελληνικού Δημόσιου προς τις χώρες τους.

Μια τέτοια αποικιοκρατική απόφαση από πλευράς Eurogroup και μια τόσο ακραίας υποτέλειας συναίνεση σε αυτήν την απόφαση από την ελληνική κυβέρνηση, γίνονται χίλιες φορές πιο απεχθείς όταν λαμβάνονται εν μέσω μια πρωτοφανούς κρίσης σαν αυτή που διανύουμε, όπου η ελληνική οικονομία διψάει για ρευστότητα και επενδύσεις.

Οι νέοι Σάιλοκ, όμως, επέλεξαν αδίστακτα να πάνε τα 748 πολύτιμα εκατομμύρια για την Ελλάδα από τη μια τσέπη τους στην άλλη για να μειωθεί το παράνομο και επονείδιστο χρέος, παρά να κατευθυνθούν σε επενδύσεις σε μια οικονομία όπως η ελληνική που ρημάζει και πνίγεται και σε μια κοινωνία που δυστυχεί και εξαθλιώνεται.

Το αίσχος, όμως, των αποικιοκρατών του Eurogroup δεν περιορίζεται μόνο εδώ.

Φτάνουν οι άθλιοι με ανυπόστατα προσχήματα να επιβάλλουν σειρά από απαράδεκτους και αντικοινωνικούς όρους τους οποίους η κυβέρνηση υποτελώς δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει μέσα στην κρίση σε βάρος της ανάπτυξης και του ελληνικού λαού.

Οι όροι που επέβαλλε το Eurogroup για εκπλήρωση σε απλά ελληνικά είναι οι εξής:

Πρώτον: Να καταργηθεί κάθε ίχνος προστασίας της πρώτης κατοικίας και να προχωρήσουν χωρίς καμία καθυστέρηση οι πλειστηριασμοί ακινήτων που υπάρχουν ως εξασφαλίσεις ακόμα και αθρόοι πλειστηριασμοί πρώτης, χωρίς εξαίρεση, κατοικίας

Δεύτερον: Να ολοκληρωθεί και να ψηφιστεί ο νέος Πτωχευτικός Νόμος που θα δίνει δυνατότητα πτώχευσης και σε φυσικά πρόσωπα προκειμένου τα τελευταία να χάνουν έναντι των πιστωτών ότι έχουν και δεν έχουν ή κατά το κοινώς λεγόμενο να τους παίρνουν και τα σώβρακα.

Τρίτον: Να προχωρήσουν ταχύτατα όλες οι νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις επί των οποίων έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων και των μεταρρυθμίσεων στη φορολογική διοίκηση ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η φοροεπιδρομή στην κοινωνία.

Τέταρτον: Να προχωρήσουν ταχύτατα οι τράπεζες στην πώληση των κόκκινων δανείων σε fund, τα οποία αδίστακτα θα ενεργούν πλειστηριασμούς, πράγμα που ονομάζουν “εξυγίανση” των τραπεζών.

Πέμπτον: Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μέτρα που θα ενισχύουν την κερδοφορία και την ασυδοσία των μεγάλων επιχειρήσεων, πράγμα που το Eurogroup ονομάζει παραπλανητικά βελτίωση του “επιχειρηματικού περιβάλλοντος”.

Έκτον: Να προχωρήσει η κυβέρνηση στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις.

Και τέλος, έβδομον να προωθηθούν οι δημόσιες επενδύσεις, οι οποίες, κατά το Eurogroup, αφορούν πρώτα από όλα τις γερμανικές επενδυτικές δραστηριότητες.

Αποτελεί όνειδος, ακόμα και για μια τόσο ολοκληρωτική Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν έχει επιδείξει την παραμικρή κίνηση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις οι οποίες στέλνουν στον Καιάδα την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Δυστυχώς τα Μνημόνια συνεχίζονται σε ακόμα χειρότερη έκδοση και με πιο κυνικό και αδίστακτο τρόπο.

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

 1. ΧΑΙΡΕΤΕ; Χρειάζεσαι δάνειο?
  Παρέχουμε όλους τους τύπους δανειακών υπηρεσιών: Προσωπικό δάνειο, Επιχειρηματικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο, αυτόματο δάνειο, δάνειο ενοποίησης χρέους, δάνειο για την εξόφληση των λογαριασμών σας και πολλά άλλα.

  Χρειάζεστε δάνειο για τη χρηματοδότηση του έργου σας;
  Μπορούμε να σας υποστηρίξουμε με δάνειο για την εκτέλεση των έργων σας, όπως: την κατασκευή σπιτιών, γραφείων, αγροκτημάτων, καθώς και τη χρηματοδότηση των ταξιδιωτικών σας έργων, της εταιρείας σας ή ενός έργου για το οποίο χρειάζεστε εξωτερική χρηματοδότηση.

  Χρειάζεστε ένα επενδυτικό ταμείο;
  Μπορούμε να επενδύσουμε στα μεγάλα έργα σας. Αυτό προορίζεται για εταιρείες που αναζητούν επενδυτές να χρηματοδοτήσουν τα ερευνητικά τους έργα, έργα ακινήτων, εξαγορές και άλλες επιχειρηματικές ανάγκες.

  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΩΡΑ !!!
  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτής της διεύθυνσης email: novaglobalfinances@gmail.com

  Τι προσφέρουμε;
  Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου. Προσφέρουμε τόσο εξασφαλισμένα όσο και μη εξασφαλισμένα δάνεια, και επίσης μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια με πολύ λογικό επιτόκιο. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

  Μπορούμε να βοηθήσουμε!
  Η NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES είναι η θυγατρική ενός από τους ισχυρότερους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ευρώπη και παγκοσμίως με μεγάλο κεφάλαιο. Επιδιώκουμε μια στρατηγική παρουσίας όπου βρίσκεται η ανάπτυξη, συνδέοντας τους πελάτες με τις ευκαιρίες που δημιουργεί, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, τις οικονομίες που ευδοκιμούν και τα άτομα να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Έχουμε διαπραγματευτεί εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε δώσει αμέτρητα δάνεια στην εποχή μας .

  Στείλτε αίτημα δανείου τώρα !!!
  Όνομα: Camilla Karlsen (αξιωματικός του κέντρου δανείων)
  Email επικοινωνίας: novaglobalfinances@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή