Βρώμικες βόμβες, βιολογικά εργαστήρια και Mig-29

 

Οι προβοκάτσιες στήνονται με τη συνενοχή των κυβερνήσεών μας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή στον πλανήτη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Του Θέμη Τζήμα

Η αποκοπή μας από το RT και το Sputnik (για την οποία ο εγχώριος και «φιλελεύθερος» δυτικός δημοσιογραφικός και πολιτικός κόσμος κατά βάση σιωπά ένοχα) δεν αποτελεί μια πράξη λογοκρισίας συμβολικού χαρακτήρα μόνο. Αντιθέτως αφορά τον πολύ συγκεκριμένο και στοχευμένο περιορισμό των πληροφοριών στις οποίες έχουμε πρόσβαση, προκειμένου η δαιμονοποίηση της Ρωσίας να προχωρήσουν χέρι-χέρι, με δημοσκοπήσεις που θα πιέζουν για ολοένα βαθύτερη στρατιωτική εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο και θα δικαιολογούν το οικονομικό κόστος, το οποίο θα επωμιζόμαστε εξαιτίας των κυρώσεων.

Πληροφορία πρώτη η οποία επιμελώς αποκρύβεται: η ρωσική πλευρά κατηγορεί την ουκρανική ότι σχεδίαζε τη δημιουργία μιας «βρώμικης» βόμβας (μιας μικρής πυρηνικής βόμβας) με πρώτη ύλη πλουτώνιο, το οποίο είχε μεταφερθεί από τις ΗΠΑ ή/και το οποίο θα αποκτούσαν από τα πυρηνικά εργοστάσια που λειτουργούν στην Ουκρανία. Είναι άγνωστο στον γράφοντα, αν η πληροφορία μπορεί να επιβεβαιωθεί, ωστόσο συνδυαστικώς προς τις διαρκείς αναφορές Ζελένσκι στα πυρηνικά εργοστάσια της Ουκρανίας και σε υποτιθέμενες ρωσικές επιθέσεις σε αυτά (επιθέσεις εντελώς παράλογες από στρατιωτικής οπτικής) γεννά υποψίες. Ποιος είναι πιο πιθανό να σκεφτεί σήμερα ότι ίσως να έχει συμφέρον από μια επίθεση σε πυρηνικά εργοστάσια της Ουκρανίας; Οι Ρώσοι ή οι Ουκρανοί; Ποιος απείλησε με την απόκτηση πυρηνικών όπλων; Οι Ρώσοι, οι οποίοι διαθέτουν το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο, ή οι Ουκρανοί – ορθότερα κάποιοι μέσα στην Ουκρανία; Βεβαίως, ακόμα και μια βρώμικη βόμβα δεν θα σταματούσε τη ρωσική επιχείρηση. Θα μπορούσε να αποτελέσει ωστόσο μια εξαιρετική προβοκάτσια, προκειμένου η Δύση να μπει στην σύγκρουση.

Πληροφορία δεύτερη: το Sputnik εμφάνισε έγγραφα τα οποία αναφέρονται σε εργαστήριο βιολογικού πολέμου στο Χάρκοβο, με αμερικανο-ουκρανική συνεργασία. Οι λαλίστατοι στα διεθνή μέσα ενημέρωσης Ουκρανοί αξιωματούχοι, από όσο είδαμε δεν έχουν διαψεύσει ακόμα τις εν λόγω πληροφορίες. Σε κάθε περίπτωση είναι εντυπωσιακό ότι κανένας διεθνής φορέας, μέχρι και τώρα, δύο ημέρες αφότου δημοσιοποιήθηκαν τα έγγραφα, δεν έχει ζητήσει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και τον έλεγχό τους. Πρόκειται για ρωσική προπαγάνδα ή υπάρχει κάποια βάση; Αν ισχύει το δεύτερο, τι έχει δημιουργηθεί στα εν λόγω εργαστήρια και πώς έχουν αξιοποιηθεί; Ποιος θα αναζητήσεις τις σχετικές ευθύνες;

Πληροφορία τρίτη: ποιοι απεργάζονται και γιατί, την προβοκάτσια των μαχητικών αεροπλάνων; Οι Πολωνοί από μόνοι τους ή και οι ΗΠΑ; Προφανώς όπως αποδεικνύεται και οι δύο μαζί. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα υπό συζήτηση Mig-29 δεν μπορούν να στρέψουν από μόνα τους τη ροή του πολέμου προς διαφορετική κατεύθυνση. Δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τη ρωσική αεροπορία και την αντιαεροπορική άμυνα. Ωστόσο θα αναγκάσουν τη Ρωσία να επιτεθεί σε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, οπότε θα οδηγήσουν σε γενικευμένο πόλεμο. Ποιος αλήθεια τον επιδιώκει και γιατί; Ποιοι έλκονται από την αφελή ιδέα ότι θα κερδίσουν τη Ρωσία σε τρίτο έδαφος, χωρίς η τελευταία να αντιδράσεις σαν να πρόκειται για δική της επικράτεια; Η μεταβίβαση των πολωνικών πολεμικών αεροσκαφών παλαιάς τεχνολογίας στην αμερικανική βάση Ramstein, στη Γερμανία, προκειμένου να πετάξουν προς την Ουκρανία αποτελεί, εφόσον το τελευταίο αυτό βήμα λάβει χώρα, πρόσχημα εισόδου των ΗΠΑ στον πόλεμο. Άραγε, τα παρανοϊκά γεράκια κατίσχυσαν πλήρως;

Όσο αυτά λαμβάνουν χώρα, πέρα από έναν τηλεοπτικό σταθμό και έναν ανταποκριτή στα καθ’ ημάς, δεν υπάρχει καμιά αναμετάδοση των εν λόγω άβολων ειδήσεων. Οι προβοκάτσιες στήνονται με τη συνενοχή των κυβερνήσεών μας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή στον πλανήτη περισσότερο από κάθε άλλη φορά. 


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου