Έρχεται ο Αμερικανός προφήτης για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου


Ο Αμερικανός προφήτης-factotum για ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου: βοήθεια!

Του Κρεσέντσιο Σαντζίλιο *

Ξαφνικά (αλλά όχι και τόσο!) φαίνεται πως «άρπαξε φωτιά» το θέμα της ΑΟΖ Ελλάδας-Τουρκίας.  Και κυκλοφορούν φήμες πως θα πρέπει να περιμένουμε να έρθει ο «ιδανικός» άνθρωπος (ο από μηχανής θεός!) που θα λύσει τον «γόρδιο δεσμό» της ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας  – επιτέλους! – στο Αιγαίο!! Και ότι τον περιμένουμε πώς και πώς (όχι βέβαια ο ελληνικός λαός, αλλά μόνο οι κυβερνώντες αυτού) για να πάψουμε επιτέλους να έχουμε προστριβές με τον αιώνιο εχθρό μας, τον Τούρκο εισβολέα, ταραχοποιό, με τα πλείστα και ποικίλα εγκλήματα όπου κι αν περνάει: τελικά, για να αρχίσουμε και πάλι να ξαναζούμε εν ειρήνη και αρμονία!

   Μας λένε πως αυτός ο super factotum, αυτός ο νέος σύγχρονος μεγάλος προφήτης της Pax Americana παντού στον κόσμο, ο τέλειος διαμεσολαβητής που λύνει τα άλυτα (συγγνώμη: τα δολάρια μήπως έχουν κάποια σχέση;!), θα τακτοποιήσει, inch Allah!, τις χρόνιες αντιξοότητες που χωρίζουν την Ελλάδα και την Τουρκία (αλλά, απ’ ό, τι καταλαβαίνουμε, με ένα σμπάρο δύο/τρία τρυγόνια, μαζί και το «κυπριακό»),

   δηλαδή θα «τακτοποιήσει» για τα καλά την Ελλάδα και τη Κύπρο και συνάμα θα τακτοποιήσει δεόντως τη Τουρκία!

   Αφού έλυσε – λέει – θριαμβευτικά το πρόβλημα/διαμάχη ΑΟΖ μεταξύ Ισραήλ και Λίβανο, γιατί να μην ακονίζει τώρα τα νύχια του για  μια άλλη ακόμα θριαμβευτική «λύση» – λένε – σε ένα ανάλογο πρόβλημα/διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας;

   Αλήθεια όμως, περί τίνος πρόκειται; Για ποιο πράγμα μιλάμε;

   Δηλαδή, το «καλούπι» της «λύσης» Ισραήλ-Λιβάνου θα χρησιμοποιηθεί και για τη «λύση» Ελλάδας-Τουρκίας και (όσα πάρει ο Χάρος) Κύπρου;

   Δικαιούμαστε να διερωτηθούμε: μα όσοι εκφράζουν τέτοιες μπούρδες, έχουν επίγνωση ότι λένε αρλούμπες; Ή μήπως όλα αυτά είναι προμελετημένα για να παραπλανήσουν κατ’ αρχήν τους Έλληνες πολιτικούς, πέραν του όσου πολύ είναι ήδη παραπλανημένοι, «βοηθώντας» τους να αναλάβουν και άλλες υποτακτικές προς την αστερόεσσα «ευθύνες» παράδοσης, ακόμη μια φορά, ελληνικών κυριαρχικών καταστάσεων και δικαιωμάτων, και ταυτόχρονα, μέσω τη πληθώρα συστημικών ΜΜΕ που πλεονάζουν στην Ελλάδα, τους Έλληνες πολίτες η πλειονότητα των οποίων δυστυχώς αγνοεί σχεδόν τα πάντα περί ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας;!

   Και πάλι όμως διερωτόμαστε: αυτός ο κύριος Άμος Χόκστάιν και όλοι όσοι Έλληνες, «επίσημοι» ή όχι, μαζί του, έχουν ποτέ μελετήσει τον χάρτη Ισραήλ-Λιβάνου και τον χάρτη Ελλάδα-Τουρκία; Τους έχουν ποτέ συγκρίνει; Έχουν ποτέ τοποθετήσει τους δύο χάρτες τον ένα πλάι στον άλλο για να δουν και προπαντός να «καταλάβουν» εάν υπάρχει  τίποτα το κοινό αναμεταξύ τους ή εάν τα πάντα είναι διαμετρικά διαφορετικά, όντας χωρίς καμία αμφιβολία διαφορετικά και ουδόλως μετρήσημα μεταξύ τους;

   Κατάλαβαν ποτέ ποια είναι η διαφορά ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα μεταξύ δύο χωρών το ένα δίπλα στο άλλο και ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα δύο χωρών το ένα απέναντι απ’ το άλλο;! Γνωρίζουν καλά την έννοια δύο όμορων χωρών και δύο αντικείμενων χωρών; Και την έννοια της λέξης «αναλογία»;

   Η πολιτική και μόνο διασύνδεση των δύο περιπτώσεων είναι φανερή: αυθαίρετα βαφτίζονται «ανάλογες» δύο απολύτως ανόμοιες καταστάσεις, και ο αμερικανικός παράγων (ο Χοκστάιν τώρα στη θέση του αλήστου μνήμης Άιντα στη Κύπρο) με την πάντα φιλική συναίνεση της παροιμιώδους ελληνικής ενδοτικότητας (γι’ αυτήν την αλήθεια, να το τσεκάρουμε στην ελληνική ιστορία από το 1950 και μετά;) βρίσκει τώρα την ευκαιρία για να  «κλείσει» – λέει – μια «πληγή» διαχρονικά αιμάσσουσα.

   Ιδού η Ρόδος, ιδού το πήδημα, λοιπόν! Και τί πήδημα για Ελλάδα/Κύπρο!

   Είναι η ευκαιρία ή μήπως πολύ πεζά έφτασε η ώρα του πρώτου ελληνικού ακρωτηριασμού με την δικαιολογία της δήθεν «αναλογικής τακτοποίησης» της εκκρεμότητας ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία που αδημονεί;!

   (Μεταξύ μας: το άγνωστο στους Έλληνες πολίτες «project» φαίνεται να προβλέπει και άλλους ακρωτηριασμούς, χερσαίους, σε όλο τον ελληνικό βορρά, όσο κι αν τσιρίζουν πως όλα αυτά είναι ψεύτικες δήθεν συνωμοσίες).

   Τελικά, τα «πράγματα» στο Αιγαίο είναι ευανάγνωστα, και όποιος δεν τα ξέρει, ας κοπιάσει να τα μάθει.

   Έτσι όλοι πρέπει να γνωρίζουμε, και οι Τούρκοι ακόμη περισσότερο, πως στο Αιγαίο η Τουρκία έχει δικαίωμα μόνο στο 7% ΑΟΖ και μόνο σε τρία σημεία-περάσματα: μεταξύ Λήμνου και Λέσβου (το σχετικά μεγαλύτερο), Λέσβου και Χίου και Χίου και Ικαρίας/Σάμου, αυτά τα δυο πολύ στενές λωρίδες, ακριβώς λοιπόν 7% του Αιγαίου, όλο το υπόλοιπο 93% του οποίου είναι ελληνική ΑΟΖ!

   Οποιαδήποτε άλλη «διαμόρφωση» ΑΟΖ μέσα στο Αιγαίο, όπως αντιλαμβανόμαστε, είναι πλαστή, ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και καταχρηστική.

   Άλλωστε, το ότι οι Τούρκοι γνωρίζουν κάλλιστα αυτή τη κατάσταση  αποκαλύπτεται και εξηγείται από το γεγονός ότι ποτέ δεν αναγνώρισαν και δέχθηκαν την Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας σχετικά με την ΑΟΖ, ούτε και την ίδια έννοια της ΑΟΖ που επιπλέον συμπεριλαμβάνει, με την ίδια ακριβώς μέτρηση, και την υφιστάμενη υφαλοκρηπίδα!

   Ποτέ δεν αναγνώρισαν πως υπάρχει μια ΑΟΖ στο Αιγαίο, μολονότι, όντας έξω από την UNCLOS, χρησιμοποίησαν την έννοια της UNCLOS στη Μαύρη Θάλασσα όπου τους συνέφερε(!) γιατί εκεί έχει μεγάλο χώρο όπου μπορούσαν να συμφωνήσουν ΑΟΖ με τον κανόνα της μέσης γραμμής σε ανοιχτή θάλασσα, κάτι που στο Αιγαίο δεν γίνεται γιατί δεν διαθέτουν καμία ανοιχτή θάλασσα. Και το ξέρουν! Και γι’ αυτό «χτυπιούνται» για να την αποκτήσουν τσαλαπατώντας τα ελληνικά δικαιώματα!

   Μετά την ΑΟΖ και όσο κι αυτό θα εκπλήξει τους πάντες, δεν μπορούμε να μη δηλώσουμε χωρίς κανέναν κίνδυνο διάψευσης ότι δεν υπάρχει επίσης και καμία τουρκική υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, όπως ανέπτυξαν και επιβεβαίωσαν με άκρως τεκμηριωμένες γεωλογικο-τεκτονικές αναλύσεις οι πιο διάσημοι παγκοσμίως γεωλόγοι όπως οι D. W. Bowett, Xavier Le Pichon, Jean Francheteau, Jean Bonnin, A. E. M. Nairn, W. H Kanes, N. C. Flemming και προπαντός ο σπουδαιότερος M. W. Mc Elhinny, τις εργασίες των οποίων ο διαπρεπής Έλληνας καθηγητής Μιχάλης Σταυρινός συνόψισε και δημοσιοποίησε  στο βιβλίο του Η υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας στο Αιγαίο.

     Ουσιαστικά λοιπόν, και για μεγάλη θλίψη της Τουρκίας, όχι μόνο το Αιγαίο είναι κατά 93% ελληνική ΑΟΖ, αλλά επίσης είναι καθ’ ολοκληρία ελληνική υφαλοκρηπίδα, από τα ελληνικά νησιά του Ιονίου έως και αρκετά μίλια πίσω από τις δυτικές τουρκικές ακτές της Μικράς Ασίας στο εσωτερικό της τουρκικής επικράτειας!!

     Όλος ο βυθός του Αιγαίου, δηλαδή η υφαλοκρηπίδα του, πάνω στο οποίο στέκονται σαν εξογκώματα όλα τα νησιά, συμπεριλαμβανομένων και των δύο τουρκικών (΄Ιμβρος και Τένεδος!), ανήκει αποδεδειγμένα στο ελληνικό τεκτονικό φύλλο ή πλάκα που ξεκινά από τα ελληνικά ιόνια νησιά, περιλαμβάνει όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και καταλήγει ως ένα σημείο κάτω από το τουρκο-αραβικό τεκτονικό φύλλο ή πλάκα που τελειώνει, οριστικά και αμετάκλητα, ακριβώς στις δυτικές τουρκικές ακτές, απλά απέναντι από το τόξο των ελληνικών νησιών Λήμνος → Ρόδος.

    Επομένως η λεγόμενη, για τους Τούρκους, «υφαλοκρηπίδα της Ανατολίας» είναι μια καθαρή σαχλαμάρα, τελείως ανύπαρκτη, μια σκέτη φαντασία, ένας ανυπόστατος μύθος – τελικά μια καραμπινάτη απάτη!

   Και όσο πιο γρήγορα και ουσιαστικά το καταλάβουμε, το συνειδητοποιήσουμε και το εμπεδώσουμε, μαζί με όλα τα άλλα που μόλις πιο πάνω είπαμε, τόσο καλύτερα θα είναι για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες και τα κυριαρχικά δικαιώματά τους.

  Μετά απ’ όλα αυτά, δεν μένει παρά να αναγνωρίσουμε πως η μόνη λογική προσχηματική εξήγηση για την «επέμβαση» του «φίλου» Άμος είναι για:

–  την κατακρήμνιση και εξουδετέρωση, εκ μέρους των «συμμάχων» ΗΠΑ, των κυριαρχικών θέσεων και δικαιωμάτων της Ελλάδας στην ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου,

–  τον δραστικό επιχειρησιακό περιορισμό της Ελλάδας μέσα στο δικό της κυρίαρχο Αιγαίο, και αντιστοίχως

–  την άνετη, ανέπαφη, «ειρηνική» εισβολή και κατοχή τουλάχιστον του μισού Αιγαίου από τη Τουρκία, ως επιβεβαίωση της «Γαλάζιας Πατρίδας» της, με την

–  ταυτόχρονη αχρήστευση όλων των ελληνικών ανατολικών νησιών από την Σαμοθράκη/Λήμνο έως τη Ρόδο/Καστελόριζο, τα οποία θα γίνουν περίπου «υπερπόντια»(!), μακρινά, θανατικά ευάλωτα, σχεδόν άχρηστα!

   Συγχρόνως όλα ετούτα σημαίνουν πολύ δυστυχώς και

– την οριστική απώλεια των όποιων σχεδιασμών ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου

– την πλήρη τουρκική κατοχή και εκμετάλλευση της τεράστιας θαλάσσιας περιοχής έως την ήδη διαμορφωμένη κυπριακή ΑΟΖ η οποία αυτομάτως αποκόπτεται ολοκληρωτικά και τελειωτικά από την Ελλάδα (και εδώ είναι το ασυγχώρητο απέραντο έγκλημα των ελληνικών κυβερνήσεων που αρνήθηκαν συστηματικά την ΑΟΖ με Κύπρο έστω κι αν αυτό θα ήταν το τελευταίο πράγμα της ζωής τους!, αλλά ακόμα και στην προτελευταία στιγμή μπορούν να την οριοθετήσουν), και

– την εξασφάλιση, για την Τουρκία, των πολυπόθητων συνόρων με την Αίγυπτο, κάτι που εξάλλου και η ίδια η Αίγυπτος, κοροϊδεύοντας συνέχεια την Ελλάδα, ποτέ δεν αρνήθηκε, μάλλον το είχε πάντα στο νου, και τώρα, χωρίς η ίδια, με δική της ενέργεια, να «στεναχωρήσει»(!) την Ελλάδα, μπορεί να το πετύχει, εφόσον στεφτεί με επιτυχία η επιδιαιτησία του «τρίτου ανεξάρτητου(!)» δολαριούχου Αμερικανού!

   Συμπεράσματα;:

1) εάν στην Ελλάδα εκείνοι (λαός, αντιπολίτευση, οργανώσεις, κλπ.) που μπορούν ή θα μπορούσαν αντιδρώντας δεόντως να εμποδίσουν αυτόν τον όλεθρο, και δεν το κάνουν

2) εάν εκείνοι (θεσμοί, κυβερνητικές/κρατικές εξουσίες, κλπ.) που έχουν ακόμη (και έχουν!) περιθώρια για να έρθουν στα συγκαλά τους (λογικευθούν), έστω και την εσχάτη στιγμή, και να εμποδίσουν τον υπέρτατο αυτόν εξευτελισμό της πατρίδας τους, και δεν το κάνουν,

τότε μάλλον μεσοπρόθεσμα (ίσως και μέσα στα έτη ’20 που διανύουμε) μπορεί να επίκειται η ολική ταπείνωση της χώρας Ελλάδας / κατ’ επέκταση ελληνικού λαού και στη συνέχεια, σε μερικά χρόνια, να γνωρίσουμε μια μισή Ελλάδα, μια διάλυση του Ελληνισμού, όσο κι αν αυτά φαίνονται απίθανα και εξωπραγματικά.

   Το δίδαγμα πάντως είναι ένα: τα πάντα εξαρτώνται από τους ίδιους τους Έλληνες! Αυτοί ή θα σώσουν ή θα διαλύσουν τη πατρίδα τους.

* Κρεσέντσιο Σαντζίλιο, Ελληνιστής

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου