Ευημερία αριθμών - δυστυχία ανθρώπων

 

Του Δημήτρη Μηλάκα

Με όσα ακούμε μέσα στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο από τους αρχηγούς των κομμάτων εξουσίας (και τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς τους) θα πιστέψουμε τελικά ότι ζούμε σε μια άλλη χώρα. Μια χώρα που:

● Λόγω της χρηστής διαχείρισης της (προ)προηγούμενης κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ) βγήκε από τα μνημόνια, έχοντας μάλιστα «μαξιλαράκι» διαθεσίμων πάνω από 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

● Λόγω της διακυβέρνησης των αρίστων της Ν.Δ. ανέβηκε επίπεδο, γεγονός που θα πιστοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους τοποθετώντας την Ελλάδα σε ανώτερη επενδυτική βαθμίδα.

● Λόγω του τεχνοκρατικού σχεδιασμού των νεοφιλελεύθερων πουλέν του Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει άλματα σε κάθε τομέα και είναι πρόβλημα των κατοίκων της αν δεν έχουν μάθει να… πηδάνε.

Σ’ αυτήν τη μαγική χώρα, λοιπόν, που έχει ήδη απογειωθεί κατά τα λεγόμενα των κομμάτων που κυβερνούν ή φιλοδοξούν να κυβερνήσουν, δύο γυναίκες άφησαν τον μάταιο τούτο κόσμο, η μια σε μια καρότσα ημιφορτηγού που προσπαθούσε να την πάει στο νοσοκομείο της Κω και η άλλη επειδή περίμενε από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Νέα Μάκρη!

Παρά τα όσα λένε, λοιπόν, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, η πραγματική εικόνα της χώρας αποτυπώνεται σ’ αυτές τις δύο εικόνες: της 60χρονης γυναίκας στην καρότσα του αγροτικού καθ’ οδόν στο (θάνατο) νοσοκομείο της Κω και της 19χρονης εγκύου που έσβησε περιμένοντας το ασθενοφόρο στη Νέα Μάκρη.

Η πραγματική εικόνα, αυτή που βιώνουν οι πολίτες της χώρας, είναι όχι στις μακέτες του Ελληνικού, αλλά μπροστά στα ράφια των σούπερ μάρκετ κοιτώντας τις τιμές και ψαχουλεύοντας το πορτοφόλι τους.

Και τέλος η πραγματική εικόνα της χώρας είναι αυτό που έρχεται μετά τον επικείμενο θρίαμβο της αυτοδυναμίας της Ν.Δ., που απερίσπαστη θα επιχειρήσει να υλοποιήσει αυτά που η συγκυρία της πανδημίας την εμπόδισε: το ξεπούλημα κάθε κοστοβόρου δραστηριότητας του Δημοσίου όπως Υγεία Παιδεία, καθώς και κάθε τομέα που υπόσχεται υψηλή κερδοφορία, όπως το νερό

ΥΓ.: Μόνο ανησυχία θα έπρεπε να προκαλεί η υποκρύπτουσα μεγάλη δόση αλαζονείας φράση «θέλουμε αυτοδυναμία για να προχωρήσουμε ανεμπόδιστα στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Μάλλον δεν διδαχτήκαμε τίποτε από την ορολογία των ένδοξων μνημονιακών χρόνων.
Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου