Η μεγάλη… σφαγή των αγελάδων: Να μην εκπλαγούμε αν σε λίγο, για χάρη της κλιματικής αλλαγής, θα ποινικοποιήσουν και την κατανάλωση κρέατος!

FILE PHOTO: epa10584032 Extinction Rebellion protesters demonstrate against climate change outside parliament in London, Britain, 21 April 2023. Extinction Rebellion (XR) are protesting across London calling for the British government to address the climate crisis. EPA, ANDY RAIN

Του Γιώργου Χαρβαλιά

Σεισμός-Σεισμός! Βρέθηκε η αιτία για την περιβαλλοντική ρύπανση του πλανήτη. Για την κλιματική αλλαγή, για την τρύπα του όζοντος, για την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα και για τον…κακό μας τον καιρό!

Εγκυρες επιστημονικές μελέτες ευαγών ιδρυμάτων της Εσπερίας, εντόπισαν το πρόβλημα. Και ξέρετε ποιο είναι; Η..πορδή της αγελάδας!

Μη γελάτε. Τα καημένα τα βοειδή, αναδεικνύονται πλέον στα πιο ρυπογόνα έμβια όντα του κόσμου. Τα αέρια που εκλύουν αυξάνουν το μεθάνιο στην ατμόσφαιρα, αφήστε που η συχνή ανάγκη τους για ούρηση, μολύνει το έδαφος και τα ποτάμια με αμμωνία.

Μαζί με την διάγνωση, στην «ανεπτυγμένη» Ολλανδία τουλάχιστον, βρέθηκε και η λύση. Να σφάξουν τις μισές, να εγκαταλειφθούν τα βοσκοτόπια και να τελειώνουμε, Μέχρι να πάρουν αγρότες και κτηνοτρόφοι μαζί με τις ντομάτες αυτούς που τους κυβερνούν όπως παραλίγο να συμβεί με τις τεράστιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πριν μερικούς μήνες.

Πλην όμως αυτό που ακούγεται για ανέκδοτο δεν είναι πλέον περιθωριακή άποψη πυροβολημένων οικολόγων και «οικολογούντων».

  • Είναι η κρατούσα άποψη στους κύκλους των δυτικών επιστημόνων που «μεριμνούν» για την σωτηρία του πλανήτη. Και είναι αυτή που μοιάζει με τις παγανιστικές ναζιστικές θεωρίες αποθέωσης των σαρκοφάγων ζώων(με προεξάρχοντα τον λύκο)σε σχέση με τα ταπεινά χορτοφάγα υποζύγια.
Οι φωνές έρχονται πλέον και από τις δύο ακτές του Ατλαντικού. Οι Βρυξέλες χρηματοδοτούν μελέτες για την αποτύπωση των εκπομπών μεθανίου και έκλυσης αμμωνίας από τα ζώα κτηνοτροφικής παραγωγής.

Η τελευταία εκδόθηκε μόλις πριν μερικές μέρες και περιγράφει μια δραματική κατάσταση που πρέπει ασφαλώς να διορθωθεί με “δραστικά” μέτρα. Ηδη η Ιρλανδία καλείται, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους νέους ευρωπαικούς κανονισμούς για την εκπομπή ρύπων, να σφάξει 1,5 εκατομμύριο αγελάδες, πρόβατα και γουρούνια.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Κομισιόν ενθαρρύνει προγράμματα εξαγοράς αγροτικών εκτάσεων που φιλοξενούν κτηνοτροφικές μονάδες από τις εθνικές κυβερνήσεις. Ένα υπερφιλόδοξο πρόγραμμα ύψους 6 δις ευρώ που έχει εκπονήσει στην Ολλανδία η νεοφιλεύθερη κυβέρνηση Ρούτε (αυτή που θα φύγει με τις…ντομάτες) για την «αποζημίωση» αγροτών και κτηνοτρόφων μέσω μαζικών απαλλοτριώσεων γης, εξαιρέθηκε από τους δρακόντειους περιορισμούς περί κρατικών επιδοτήσεων.

Η υποκατάσταση των αγροτικών εκτάσεων από γιγαντιαία φωτοβολταικά πάρκα θεωρείται πλέον θεμιτή αν όχι ευκταία προοπτική και αυτό εξηγεί γιατί προ ημερών ξυλοφορτώθηκαν οι γέροντες στη Κοζάνη…

Η υστερία επιτείνεται και στις ΗΠΑ από την κυβέρνηση Μπάιντεν. Ο Τζών Κέρυ, εκλεκτό τέκνο της παγκοσμιοποίησης και ειδικός απεσταλμένος της αμερικανικής κυβέρνησης για το περιβάλλον, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου:

  • «Ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας οφείλεται για την εκπομπή του 10-12% των αέριων του θερμοκηπίου και πρέπει να μειωθεί δραστικά. Αλλιώς δεν θα πιάσουμε τα όρια μείωσης των ρύπων για να αποτρέψουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη…», είπε ο περιβαλλοντικά ευαίσθητος χρυσοκάνθαρος των διεθνών κέντρων εξουσίας που αποφασίζουν «τι συμφέρει την ανθρωπότητα»…
Αυτές οι ανοησίες βεβαίως δεν εδράζονται σε κανένα επιστημονικό αξίωμα. Ξεκίνησαν-μα από πού αλλού-από τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών που προωθούν την μεγάλη αντικατάσταση πληθυσμών και αντιλαμβάνονται ότι οι ρακένδυτοι μουσαφιραίοι-έποικοι του δυτικού κόσμου δεν μπορούν να τρέφονται με κρέας.

Μόλις πριν λίγα χρόνια, το 2017,  η (κρατική) Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ σε μια μελέτη της, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για τις εκπομπές των αερίων θερμοκηπίου ευθύνεται κατά 28% η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, κατά 28% οι μεταφορές(ρύποι από τροχοφόρα, αεριωθούμενα και βαπόρια), κατά 22% οι ενεργοβόρες βιομηχανίες και μόλις κατά 3.9% ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας. Αλλά τότε πρόεδρος ήταν ο Τράμπ…

Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι αυτές τις…μαγκιές εις βάρος των δύστυχων των αγελάδων, τα συστήματα της παγκοσμιοποίησης δεν τολμούν να τις πουλήσουν στον αναπτυσσόμενο (πρώην τρίτο) κόσμο που σε λίγο θα κρατά τα σκήπτρα της παγκόσμιας ρύπανσης μαζί με αυτά της οικονομίας.

Θα ήταν πολύ ωραίο πράγματι τα Ηνωμένα Εθνη, η κυβέρνηση Μπάιντεν, η Ούρσουλα φον ντεν Λάιεν, ή δεν ξέρω ποιος άλλος σοφός, να επιχειρούσαν να πείσουν τους Ινδούς να ξεφορτωθούν τα έξι εκατομμύρια αγελάδες που κυκλοφορούν ελεύθερες στις πόλεις τους, δίπλα από αμάξια και περαστικούς, τιμώμενες ως «ιερά ζώα».

Οι αγελάδες είναι πραγματι ιερά ζώα για τους Ινδούς γιατί τους έσωσαν από την πείνα. Τα παράγωγα τους ήταν αυτά που προσέφεραν μια σχετική ευημερία σε φτωχές κοινότητες.

  • Το γάλα, το τυρί και το βούτυρο ήταν βασικά συστατικά στην διατροφή των Ινδουιστών, ενώ οι «ακαθαρσίες» τους, αυτές που διογκώνουν την τρύπα του όζοντος, βοηθούσαν στην αποδοτικότερη καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών.
Αλλά είπαμε οι μαγκιές είναι μόνο για τα πραγματικά και όχι ιερά ζώα, τους κατοίκους του πολιτισμένου κόσμου. Και ως κύριο στόχο δεν έχουν τις αγελάδες, αλλά την βίαιη αλλαγή διατροφικών συνηθειών που θα διευκολύνει την πρόσμιξη, το «μπόλιασμα», όπως αλλιώς λέγεται, των πληθυσμών.

Στην πράξη ποινικοποιείται σταδιακά η κατανάλωση ζωικού κρέατος. Ηδη στην Γερμανία, πηγή έμπνευσης όλων αυτών των νεοναζιστικών ακροτήτων της παγκοσμιοποίησης, συζητείται ο περιορισμός της κατανάλωσης ζωικού κρέατος ανά άτομο στα 3,6 κιλά το χρόνο!

Καλά διαβάζετε: 10 γραμμάρια την ημέρα, δηλαδή μία φέτα γαλοπούλα στο…πρωινό και αν. Στο εξής θα πρέπει να συμβιβαζόμαστε με συνθετικά υποκατάστατα και με νέα εδέσματα όπως οι γρύλοι, οι ακρίδες και τα σκουλήκια. Καλωσήρθατε στον «Γενναίο Νέο Κόσμο» του Αλντους Χάξλει…

* Γιώργος Χαρβαλιάς, Συγγραφέας του βιβλίου  «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια»

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου